Струффолі: як приготувати традиційні різдвяні ласощі з Неаполя

Струффолі, італійський десерт, різдвяна страва
Фото: Instagram ch_ecco | Струффолі

Це невеликі золотисті кульки, які подають до столу на свята.

Струффолі — це чудовий неаполітанський різдвяний десерт. Золотий купол із чудових кульок зі смаженого тіста, меду і цукатів, ароматизованих цитрусовими і прикрашених цукровою посипкою.

Тісто для струффолі дуже просте: яйця, борошно і цукор змішані з вершковим маслом і присмачені солодким лікером та цедрою цитрусових. Його слід залишити щонайменше на годину, але якщо у вас є можливість залишити його на цілу ніч у холодильнику, це ще краще.

Це солодкий і дуже смачний десерт — справжній шматочок Італії на вашому різдвяному столі, рецептом якого поділилися на сайті Cucchiaio.

Якщо ви не любите смажити, можете зупинити свій вибір на запечених струффолі. Просто смажте кульки не в олії, а запікайте в духовці приблизно 15 хвилин.

Струффолі

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна;
  • 120 г цукрового піску;
  • 60 г м'якого вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 30 г анісового лікеру;
  • 1 лимон;
  • 4 г солі;
  • соняшникова олія для смаження.

Для прикраси:

  • 1 апельсин;
  • 1 лимон;
  • 300 г меду;
  • 100 г цукрового піску;
  • 100 г цукатів;
  • кольорова посипка.

Для приготування струффолі змішайте борошно, цукор, вершкове масло і терту цедру лимона. Працюйте пальцями до отримання великих крихт. Додайте яйця та анісовий лікер і все перемішайте, поки не отримаєте гладке тісто. Сформуйте з тіста кулю, накрийте її харчовою плівкою і залиште в холодильнику на кілька годин.

Після закінчення цього часу відірвіть від кулі шматочок тіста, скачайте шнур завтовшки приблизно 1 см і розріжте його на однакові великі шматочки.

Робіть у такий спосіб, поки не закінчиться все тісто, поступово розкладаючи отримані шматочки на чистій тканині. Потім обсмажте їх по кілька штук у великій кількості гарячої олії, поки вони не стануть золотистими. Видаліть їх шумівкою і залиште схолодати на відповідному папері.

З апельсина та лимона зніміть цедру дуже гострим ножем, щоб не пошкодити білу частину під нею. Потім нарізаємо її дуже тонкими смужками. Вилийте мед і цукор у каструлю і нагрівайте до повного розчинення цукру.

Додайте цедру, перемішайте і вимкніть вогонь. Полийте гірку струффолі солодким сиропом, посипте цукатами та посипкою.

Також ви можете приготувати дуже смачний торт "Панчо" з ананасами .