Струффолі: як приготувати традиційні різдвяні ласощі з Неаполя
Це невеликі золотисті кульки, які подають до столу на свята.
Струффолі — це чудовий неаполітанський різдвяний десерт. Золотий купол із чудових кульок зі смаженого тіста, меду і цукатів, ароматизованих цитрусовими і прикрашених цукровою посипкою.
Тісто для струффолі дуже просте: яйця, борошно і цукор змішані з вершковим маслом і присмачені солодким лікером та цедрою цитрусових. Його слід залишити щонайменше на годину, але якщо у вас є можливість залишити його на цілу ніч у холодильнику, це ще краще.
Це солодкий і дуже смачний десерт — справжній шматочок Італії на вашому різдвяному столі, рецептом якого поділилися на сайті Cucchiaio.
Якщо ви не любите смажити, можете зупинити свій вибір на запечених струффолі. Просто смажте кульки не в олії, а запікайте в духовці приблизно 15 хвилин.
Струффолі
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна;
- 120 г цукрового піску;
- 60 г м'якого вершкового масла;
- 4 яйця;
- 2 яєчних жовтки;
- 30 г анісового лікеру;
- 1 лимон;
- 4 г солі;
- соняшникова олія для смаження.
Для прикраси:
- 1 апельсин;
- 1 лимон;
- 300 г меду;
- 100 г цукрового піску;
- 100 г цукатів;
- кольорова посипка.
Для приготування струффолі змішайте борошно, цукор, вершкове масло і терту цедру лимона. Працюйте пальцями до отримання великих крихт. Додайте яйця та анісовий лікер і все перемішайте, поки не отримаєте гладке тісто. Сформуйте з тіста кулю, накрийте її харчовою плівкою і залиште в холодильнику на кілька годин.
Після закінчення цього часу відірвіть від кулі шматочок тіста, скачайте шнур завтовшки приблизно 1 см і розріжте його на однакові великі шматочки.
Робіть у такий спосіб, поки не закінчиться все тісто, поступово розкладаючи отримані шматочки на чистій тканині. Потім обсмажте їх по кілька штук у великій кількості гарячої олії, поки вони не стануть золотистими. Видаліть їх шумівкою і залиште схолодати на відповідному папері.
З апельсина та лимона зніміть цедру дуже гострим ножем, щоб не пошкодити білу частину під нею. Потім нарізаємо її дуже тонкими смужками. Вилийте мед і цукор у каструлю і нагрівайте до повного розчинення цукру.
Додайте цедру, перемішайте і вимкніть вогонь. Полийте гірку струффолі солодким сиропом, посипте цукатами та посипкою.
Також ви можете приготувати дуже смачний торт "Панчо" з ананасами .