Куряче м'ясо у вершково-гірчичному соусі: рецепт ідеального доповнення до гарніру
Для приготування страви краще брати філе стегна. У нього більш насичений смак, ніж у білого м'яса.
Якщо у вас у холодильнику знайшлося пів кілограма курячого філе або курячих стегенець, ви можете приготувати неймовірно смачну страву й потішити себе та близьких смачним доповненням, наприклад, до вечері. Рекомендуємо вам новий рецепт від кулінарної блогерки Юлії Симончук, яка поділилася своїм способом приготування курочки у вершково-гірчичному соусі. Таке м'ясо будь-який гарнір зробить справжнім хітом.
Курка у вершково-гірчичному соусі
Інгредієнти:
- куряче філе стегна/стегно — 400-500 г;
- вершки 15-20% — 200 мл;
- вода — 150 мл;
- гірчиця — 1 сл. л;
- часник — 2-4 зубчики;
- сіль, перець, лавровий лист — за смаком;
- зелень.
Спосіб приготування:
Стегно або філе стегна помити, обсушити і за потреби розрізати на дві частини. Обваляти кожну з них у борошні та посмажити на олії, поки м'ясо підрум'яниться, після чого вийняти зі сковорідки.
У цю ж сковорідку додати пропущений через прес часник і злегка обсмажити, потім влити вершки, змішані з водою і гірчицею, посолити, поперчити, покласти лавровий лист. Туди ж знову відправити шматки м'яса, накрити кришкою і тушкувати до готовності. Під час подачі посипати зеленню.
Соус зі сковороди можна використовувати як підливу.
Читайте також:
Курка з лимоном і гірчицею, запечена в духовці: просто і неймовірно смачно
Рубані курячі котлети з сирною начинкою: соковиті, м'які та приголомшливо смачні
Курка у вершковому маслі Мург Махані: рецепт індійської кухні