Курка, запечена з лимоном і часником: рецепт страви на вихідні
Соковите м'ясо та хрустка рум'яна скоринка не залишать нікого байдужими. Ця страва підходить до будь-якого гарніру.
Напередодні вихідних саме час обміркувати меню, щоб порадувати близьких чимось особливо смачним і незвичайним. Рекомендуємо запекти курку з лимоном і часником за рецептом із блогу "Рецепти щодня". Соковита курочка з рум'яною скоринкою — ідеальне рішення.
Курка, запечена з лимоном і часником
Інгредієнти:
- курка — 1 шт;
- сіль, перець — за смаком;
- часник — 1 головка;
- лимон — 1 шт;
- оливкова олія — 3-4 ст. л.
Спосіб приготування:
Курку помити, висушити за допомогою паперового рушника, розрізати шкіру до суглобів у місці, де стегна з'єднуються з грудкою. Так тушка рівномірно пропечеться.
Щедро натерти птаха зовні й усередині сіллю і перцем, перенести у форму для запікання і покласти з боків розрізані навпіл лимон і часник.
Полити курку олією і відправити в розігріту до 220 градусів духовку на 45 хвилин.
Потім проткнути ножем найтовстішу частину тушки і подивитися на сік, що виділився. Якщо він буде прозорим, значить, страва готова. Якщо червонуватим, то необхідно ще запікати курку, перевіряючи кожні 5 хвилин.
Готову птицю дістати з духовки, залишити на 15 хвилин, після чого можна нарізати на порційні шматки.
Читайте також:
Курка з лимоном і гірчицею, запечена в духовці: просто і неймовірно смачно
Рубані курячі котлети з сирною начинкою: соковиті, м'які та приголомшливо смачні
Курка у вершковому маслі Мург Махані: рецепт індійської кухні