Родом із Китаю: покроковий рецепт смачних пельменів

Класичні пельмені, пельмені рецепт, смачні пельмені
Фото: Getty Images | Класичні пельмені

Вважається, що саме в Китаї вперше придумали готувати страву з відвареного тіста з фаршем усередині. Але в кожній культурі є подібна страва.

Пельмені безсумнівно нагадують вареники. Але готують їх зазвичай невеликими, і компактними. Більше схожими на равіолі, ніж на вареники. І пельмені зазвичай готують із сирим фаршем із приправами. Найкраще брати суміш свинини та яловичини. Приємно, що пельмені можна заморожувати про запас. Рецептом поділилися на сайті Shefkuhar.

Пельмені

Інгредієнти:

  • 300 г м'якоті яловичини;
  • 300 г м'якоті свинини;
  • одна цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, свіжомелений чорний перець;
  • олія, сметана та оцет для подачі.

Для тіста:

  • 600 г борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. солі.

Спочатку приготуйте тісто. Просійте половину борошна з сіллю на дошку, зробіть заглиблення, додайте рослинну олію. Підливаючи крижану воду (приблизно 1 склянка), замісіть однорідне м'яке тісто. Дайте йому відпочити півгодини, потім всипте борошно, що залишилося, і вимішуйте 10 хвилин. Після залиште ще на півгодини.

Для фаршу проверніть через м'ясорубку з дрібною решіткою м'ясо. Або візьміть одразу готовий фарш. Очистіть і натріть цибулю та часник на тертці. Змішайте м'ясний фарш із цибулею та часником, щедро посоліть і поперчіть. Поставте фарш у холодильник на 15 хвилин.

Скачайте з тіста ковбаску діаметром 2 см, наріжте її поперек на шматочки завтовшки 1 см. Присипте шматочки борошном і розкачайте в круглі тонкі коржі на присипаній борошном поверхні.

У центр кожного кружка викладіть по ложці фаршу. Защипніть краї, так як на вареники, а потім зліпіть два гострі кути, щоб у вас вийшли круглі пельмені.

Варіть пельмені невеликими порціями у великій каструлі з великою кількістю киплячої підсоленої води. І не забувайте перемішувати, щоб вони не прилипали. Пельмені зазвичай готові вже через 10 хвилин після повторного закипання. Подавайте з маслом, сметаною та оцтом.

Читайте також:

Хаш: що це за страва і як її приготувати

Простий пиріг із капустою: як приготувати смачну страву

Штрудель із капустою та ковбасками: покроковий рецепт оригінальної випічки