Хаш: що це за страва та як її приготувати

перша страва, страва з м'ясом, кавказька кухня, вірменська кухня, рецепт
Фото: pexels | Найдавніша страва — поживний і корисний хаш

Якщо комусь не можна їсти червоне м’ясо, можна використовувати свинину.

Хаш — найдавніша вірменська перша страва. Вона досить поширена по всьому Кавказу і заворожує не тільки своїм смаком, а й певними властивостями, які допомагають зміцненню волосся, нігтів, а також через велику кількість хондроїтину — хрящів і кісток. Їдять хаш з лавашем і пряною зеленню. До речі, якщо комусь не можна їсти червоне м’ясо, можна використовувати свинину.

Інгредієнти:

  • яловича нога — 1,5 кг;
  • яловичий рубець — 500 г;
  • часник — 3 головки
  • редька — 1 шт.

Ніжки обпалити, вискоблити, промити кілька разів, розрубати на частини вздовж та покласти, якщо можливо, на добу в проточну воду. Потім знову промити, перекласти в емальований посуд, залити водою, щоб вона покривала ніжки шаром 15-20 см. Поставити варити на слабкому вогні.

Рубці очистити, промити, залити холодною водою. Варити до зникнення специфічного запаху. Відвар вилити, а рубці промити гарячою і холодною водою. Дрібно нарізати, додати до ніжок, що варяться.

Продовжувати варити хаш на повільному вогні без солі, не допускаючи сильного кипіння, знімаючи піну, поки м'ясо не почне відокремлюватися від кісток і рубці не стануть м'якими.

Готовий гарячий хаш посолити, засипати подрібненим часником.

Важливо
Неймовірно ароматно та смачно: рецепт хашлами з м'ясом
Неймовірно ароматно та смачно: рецепт хашлами з м'ясом

Читайте також:

Куряча грудка по-аджарськи: рецепт ідеальної страви до вечері

Такого ви ще не куштували: дуже душевний рецепт грузинського чахохбілі

Неповторний смак грузинської кухні: класичний рецепт сациві з куркою