Коржики з дитинства: рецепт ніжної випічки
Коржики за цим рецептом виходять м’які та розсипчасті. І вони дуже смачні.
Коржики до чаю дуже легко приготувати із найпростіших продуктів. Вони виходять смачними, розсипчастими і буквально тануть у роті. Головне дотримуватись рецептури. Впораються навіть кулінари-початківці. Рецептом поділились на сайті Zhyttia.
Коржики
Інгредієнти:
- яйце куряче – 2 шт;
- цукор – 200 г;
- олія – 100 мл;
- молоко 2,5% – 80 мл;
- розпушувач – 1 ч. л.
- дрібка солі;
- борошно — 450-500 г.
У глибоку миску в якій ви будете замішувати тісто, розбийте яйця, всипте цукор і збийте віночком до побіління маси.
Додайте дрібку солі та влийте молоко. Перемішайте допоки цукор не розчиниться.
Влийте олію і додайте розпушувач. Ще раз ретельно перемішайте тісто.
Поступово додавайте просіяне борошно і замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук. Тісто не повинно вийти дуже крутим, воно має бути ніжним.
Тісто розкачайте в пласт товщиною 8 мм і виріжте заготовки для коржиків.
Укладіть їх на лист, застелений пергаментним папером на невеликій відстані один від одного. Зверху коржики посипте цукром.
Випікаємо коржики в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 20-25 хвилин. Як тільки коржики підрум’яняться їх можна діставати.
Подавайте коржики з молоком, какао чи чаєм. Їх дуже зручно давати дітям до школи, або брати х собою на роботу, чи на пікнік.
Читайте також:
Шоколадний торт із вишневим кремом: рецепт найсмачнішого десерту
Рогалики з шинкою та сиром: рецепт популярної випічки з незвичайним смаком
Тертий пиріг на маргарині з пісочного тіста: класичний рецепт смачного пирога