М'ясо з грушами та вином: рецепт ресторанної страви в домашніх умовах
М'ясо та солодкуватий смак груші дають дуже апетитне поєднання. Таку страву можна готувати на свята та для особливих випадків.
Напередодні вихідних саме час підшукати рецепт смачної і нестандартної страви, якою можна потішити своїх близьких у найближчі кілька днів. Кулінарна блогерка Юлія Михайлівна, на Instagram якої підписані понад 109 тисяч осіб, ділиться рецептом неймовірно смачного м'яса зі свининою і вином. Така страва чудово підійде як для романтичної вечері, так і як частування для гостей на будь-яке свято, починаючи від Різдва і закінчуючи днем народження.
М'ясо з грушами та вином
Інгредієнти:
- свинина — 1 кг;
- напівсолодке вино — 300 мл;
- апельсиновий сік — 150 мл;
- рослинна олія — 3 ст. л;
- сіль;
- приправа до м'яса;
- сушена зелень;
- жорсткі та соковиті груші — 2 шт.
Спосіб приготування:
М'ясо залити вином, додати приправи, зелень, сік і олію. Накрити харчовою плівкою в контакт і поставити в холодильник на 5 годин.
Далі серветкою прибрати з нього зайву вологу. Зробити багато надрізів уздовж шматка, як показано на відео. У кожен надріз покласти товстий шматочок груші. Викласти м'ясо у форму, загорнути повністю у фольгу. Випікати в духовці, розігрітій до 190 градусів, протягом 50 хвилин.
Потім зняти фольгу, змастити поверхню медом. Відправити в духовку ще на 30-35 хвилин. Готовність м'яса необхідно перевіряти шпажкою. Якщо після проколу м'яса тече прозорий сік, то м'ясо готове. Сік рожевого кольору свідчитиме про те, що м'ясо ще не готове.
Готовому м'ясу дати охолонути і нарізати на порційні шматки.
Читайте також:
Свинина, томлена в пиві: страва, яка тане в роті
Журавлинно-апельсиновий соус до м'яса: покроковий рецепт
Свинина Естофадо: філіппінський рецепт із бананами та соком ананаса (відео)