Пісний торт "Наполеон": без масла, яєць і молока

Пісний "Наполеон", пісний торт наполеон, смачний наполеон
Фото: Getty | Пісний "Наполеон"

Улюблений торт можна приготувати і на Великий піст. Такий торт стане справжнім святом для будь-якого свята.

Торт "Наполеон" можна зробити і в пісному варіанті. Його родзинка — це чудовий солодкий кокосово-ванільний крем. В ньому немає яєць, вершкового масла, коров’ячого молока і сметани. Вийде так само смачно, як і класичний "Наполеон". Рецептом поділились на сайті Shuba.Life.

Пісний "Наполеон"

Інгредієнти:

Для крему:

  • кокосове молоко — 400 мл;
  • вода — 300 мл;
  • цукор — 120 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • кокосова стружка — 80 г;
  • борошно пшеничне — 50 г.

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 350 г;
  • олія соняшникова — 100 мл;
  • сода харчова — 5 г;
  • оцет — 10 мл;
  • сіль — 1/8 ч. л.;
  • вода — 120 мл.

Для крему в каструлі змішайте воду і кокосове молоко. Додайте цукор, ванільний цукор і кокосову стружку. Доведіть до кипіння, помішуючи, і відставте на 10 хвилин.

Потім всипте у кокосову масу 50 г борошна і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Знову поставте масу на вогонь і варіть, постійно помішуючи, поки крем не стане схожий на шусту сметану. Накрийте крем плівкою і залиште остигати.

Для тіста в миску просійте борошно, додайте сіль, соду, погашену оцтом, і олію. Розітріть масу пальцями до крихти, влийте 120-140 мл води і замісіть еластичне тісто.

Розділіть тісто на 10 шматочків, загорніть кожний у харчову плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.

Потім кожний шматочок розкачайте у тонкий корж і кожен корж випікайте коржі на пергаменті протягом 5-7 хвилин кожний при температурі 200°C.

Готові коржі обріжте, щоб краї були рівні. Змастіть коржі кремом і викладіть один на один. Обрізки коржів подрібніть і посипте крихтою готовий торт зверху.

Читайте також:

Пісна шарлотка: як приготувати смачну випічку без яєць

Надзвичайно смачні та пухкі: покроковий рецепт яблучних пиріжків

Морквяний пиріг: рецепт корисної та смачної випічки