Надзвичайно смачні та пухкі: покроковий рецепт яблучних пиріжків

Пиріжки з яблуками, пиріжки рецепт, смачні пиріжки, пиріжки яблучні
Фото: Gospodynka | Пиріжки з яблуками

Ці пиріжки підійдуть як для перекусу, так і для десерту. Готуються вони дуже просто.

Пухкі та ніжні пиріжки з яблучною начинкою сподобаються усій родині. Вони виходять рум’яні й дуже запашні. Особливого аромату цій домашній випічці надає секретний інгредієнт.

З однієї порції ви отримаєте 19 пиріжків, які чудово смакують із чаєм або кавою, а також можна взяти їх з собою на перекус. Рецептом поділились на сайті SHUBA.

Пиріжки з яблуками

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко 2,5% — 250 мл;
  • пресовані дріжджі — 25 г;
  • цукор — 100 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • одне яйце;
  • один яєчний білок;
  • масло вершкове 82% — 50 г;
  • коньяк — 1 ст. л.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • борошно — 550 г;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.

Для начинки:

  • яблуки — 700 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • масло вершкове 82% — 15 г;
  • кориця мелена;
  • сік лимонний — 1 ст. л.

Для змащування:

  • жовток курячий;
  • молоко 2,5% — 1 ст. л.

У миску влийте тепле молоко, подрібніть туди дріжджі, додайте цукор, ванільний цукор, сіль, яйце і білок, коньяк, розтоплене вершкове масло і перемішайте.

Всипте просіяне борошно і вимісіть тісто. Воно буде липким, так що влийте олію і злегка обімніть тісто, формуючи кулю.

Накрийте рушником і поставте підходити в тепле місце мінімум на годину. Тісто має збільшитися удвічі.

Тим часом приготуйте начинку: яблука почистьте і наріжте невеликими кубиками, збризніть лимонним соком, щоб не потемніли. На сковороді розтопіть вершкове масло разом із цукром, додайте яблука. Тушкуйте до м’якості, а потім додайте корицю.

Коли тісто підійшло, розділіть його на 19 кульок, накрийте їх рушником. Кожну кульку обімніть, розплескайте, викладіть начинку, защипніть і сформуйте довгастий пиріжок.

Готові пиріжки викладіть на застелене пергаментом деко, дайте ще трохи підійти протягом 15-20 хвилин. Потім змажте сумішшю жовтка з молоком і випікайте у розігрітій до 170°С духовці протягом 15-20 хвилин.

Читайте також:

Ніжний торт з яблучним кремом: простий рецепт смачної випічки

Бельгійській шоколадний торт: покроковий рецепт смачного десерта

Морквяний пиріг: рецепт корисної та смачної випічки