Давній рецепт солодких вареників з маком: як приготувати
Ймовірно, рецепт цих надзвичайно смачних вареників ми запозичили з Туреччини. Їх уже просто готувати.
Вареники можна готувати за різними рецептами. І цей можна додати до своєї скарбнички. Вареники виходять товстенькі, м’які та великі коштом кислого молока і соди. Рецептом поділились на сайті Fayni Recepty.
Вареники з маком та медом
Інгредієнти:
- 400 мл кислого молока;
- 400 г муки;
- 1 щіпка солі;
- 1 ст. л. соди;
- 150 г маку;
- 100 г цукру;
- 5 ст. л. меду.
Кисле молоко розмішайте з содою й сіллю, додайте муку й замісіть еластичне тісто для вареників.
Мак перетріть на ручному млині або електричною кавомолкою. Правильна начинка для вареників з маку має бути розсипчастою. Тому до маку з цукром потрібно додати лише 0,5-1 ч. л. гарячої води, аби цукор не розтанув.
З тіста робимо ковбаску, ріжемо на шматочки, розкачуємо так, щоб вийшли великі кружальця завтовшки 0,7-1,0 см діаметром 9-10 см. Кладіть багато начинки і ліпіть вареники.
Коли наліпите порцію, починайте варити. Закип'ятіть воду і закладайте вареники. Шумівкою занурюйте їх у воду.
Виймайте вареники через 1,5 хвилини після закипання дуже швидко, викладайте на сухий чистий рушник. І швидко перевертайте на інший бік, щоб вареники якомога скоріше стали сухими.
Подавайте макові вареники з медом. На смак такі вареники солодкі з трошки гіркуватим пікантним присмаком.
Читайте також:
Пісний пиріг із грибами: рецепт смачної випічки