Пісний пиріг із грибами: рецепт смачної випічки

Пісний пиріг із грибами, пиріг рецепт, грибний пиріг
Фото: 1000.menu | Пісний пиріг із грибами

Пісний пиріг із грибами підійде, якщо ви дотримуєтеся Великого посту. І він чимось нагадує піцу.

Related video

Відкритий пиріг із грибами можна готувати в будь-який час. І він виходить дуже смачним. І рецепт тіста можна використовувати і для приготування іншої випічки. Рецептом поділилися на сайті Baking-Academy.

Пиріг із грибами

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 400-500 г печериць;
  • 2 великі цибулини;
  • 1 невеликий пучок зеленої цибулі;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • оливкова олія;
  • 1 ч. л. солодкої меленої паприки;
  • свіжомелений чорний перець.

Для тіста:

  • 400 г борошна;
  • 2,5 г сухих дріжджів;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • оливкова олія 10 г.

Тісто потрібно приготувати заздалегідь. Йому потрібно буде постояти до потрібної консистенції. Змішайте борошно з дріжджами, сіллю та цукром. Влийте 250 мл трохи теплої води і 2 ст. л. оливкової олії, швидко перемішайте.

Змастіть олією робочу поверхню та руки. Викладіть на робочу поверхню і розтягніть до приблизного прямокутника. А потім складіть навпіл.

Так само складіть тісто для пирога ще три рази, витягаючи спочатку протилежний його бік, а потім бічні. Дайте тісту полежати 10-15 хв. і повторіть складання. Повторіть усю процедуру двічі. А потім покладіть тісто в промаслений пакет, закрутіть кінець пакета і покладіть його в холодильник на добу.

Розігрійте духовку і два дека в ній до 220°С. Змастіть руки та робочу поверхню олією. Викладіть тісто для пирога з грибами, розділіть навпіл, скачайте у дві кулі, накрийте плівкою і дайте підійти близько години.

Для начинки пирога наріжте гриби. Очистіть і дрібно наріжте цибулю та часник. Дрібно наріжте зелену цибулю.

Нагрійте у великій сковорідці олію, покладіть цибулю та часник і обсмажте, поки не випарується рідина. Приправте паприкою і зеленою цибулею, посоліть і поперчіть. Остудіть начинку.

Розтягніть кожну кулю тіста для пирога з грибами в корж. Вийміть по одному гарячі дека, викладіть коржі по одному, на коржі викладіть грибну начинку і розподіліть рівним шаром. Випікайте 10 хвилин. Подавайте пироги з грибами, збризнувши оливковою олією.

Можна додати в начинку лісові гриби для аромату.

Читайте також:

Булочки-варенки: рецепт незвичайної випічки з дивовижним смаком

Дуже смачні та повітряні: покроковий рецепт яблучних пиріжків

Класична паска за рецептом Дюкана: без борошна, олії та цукру (відео)