Булочки-варінки: рецепт незвичайної випічки з дивовижним смаком

булочки-варенки
Фото: svetik_rezepte/instagram

Такі булочки дуже смачні, якщо їх розрізати і змастити нутеллою, варенням, маслом. Їх також можна використовувати для бутербродів

Любителі випічки знають, що булочки традиційно готуються в духовці. Однак кулінарна блогерка Світлана Бауер поділилася сімейним рецептом випічки, яку спочатку потрібно варити, а тільки потім випікати. Спробуйте і ви приготувати цю незвичайну страву.

Булочки-варінки

Інгредієнти:

  • борошно — 500-550 г;
  • сухі дріжджі — 10 г (сирі — 30 г);
  • масло — 50 гр;
  • цукор — 2 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • тепле молоко — 350 мл;
  • вода — 1,5 літра;
  • сода — 2 ст. л;
  • кунжут.

Спосіб приготування:

У тепле молоко додати дріжджі, цукор і сіль, просіяти борошно, під час замісу додати вершкове масло. Тісто поставити на вистоювання в тепле місце на годину.

Потім тісто обім'яти, розділити приблизно на дев'ять частин і сформувати булочки, як показано на відео.

Півтора літра води довести до кипіння, зняти з вогню, додати соду. Потім повернути її на вогонь, опустити туди булочки і варити на повільному вогні по 30 секунд.

Далі булочки викласти на деко, застелене пергаментним папером, посипати кунжутом і відправити в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25-30 хвилин.

Такі булочки дуже смачні, якщо їх розрізати і змастити нутеллою, варенням, маслом, тобто за смаком. Їх також можна використовувати для бутербродів.

Читайте також:

Повітряні булочки з сирною начинкою: рецепт ніжної випічки

Хрусткі булочки швидко і без клопоту: рецепт ідеальної випічки до сніданку

Смачні булочки із солодкою начинкою: покроковий рецепт