"Шовковий" суп із ніжним смаком: рецепт оригінальної страви на обід
Це дуже простий рецепт овочевого супу-пюре. Коли приходить сезон, можна використовувати свіжі овочі.
Це суп виходить такий ніжний, що отримав назву "Шовковий". Він вариться на воді, але якщо зварити його на м’ясному бульйоні, вийде ще смачніше. Готувати можна з заморожених овочів, а в сезон – із свіжих. Рецпетом поділились на сайті Skarbnychka Retseptiv.
Шовковий суп
Інгредієнти:
- кабачки — 2 шт;
- одна цибуля;
- одна морква;
- перець солодкий — 4 шт;
- часник — 1 зубчик;
- сіль і різні спеції;
- вершки — 50 мл;
- олія соняшникова — 2 ст. л.;
- вода або бульйон – 1,5 л.
Овочі промиваємо і ріжемо довільними шматочками. Розмір шматочків неважливий, все одно ми потім їх дрібнити блендером.
У воду кладемо кабачки і варимо 10 хвилин разом з лавровим листом. Цибулю з морквою пасеруємо на олії. Додаємо солодкий перець, перемішуємо і тушкуємо під кришкою.
Посипаємо спеціями і тушкуємо ще кілька хвилин. Спеції вибирайте собі до смаку.
Викладаємо овочі до кабачків, солимо суп і доводимо до кипіння, вимикаємо плиту. Перебиваємо масу занурювальним блендером в пюре, додаємо нарізану зелень і подаємо на стіл.
До свого смаку вливайте вершки або просто разом з супом подайте сметану.
Читайте також:
За традиційним грузинським рецептом: як приготувати суп харчо
Як зробити ще смачнішим улюблене картопляне пюре: прості секрети
Традиційна французька страва: як приготувати смачний цибулевий суп