Смачна новинка, яку дуже легко готувати: простий рецепт спаржі

спаржа, спаржа рецепт, як готувати спаржу, спаржа в соусі
Фото: Freepik | Спаржа

Спаржа вже перестала бути делікатесом, який їдять тільки в дорогих ресторанах. І її дуже просто готувати.

В Україні спаржу давно вирощують і вона вже перестала бути делікатесом, який дорого коштує і неможливо дістати. Вона смачна, просто готується і дуже корисна. Спаржу можна запікати в духовці та на грилі, відварювати та підсмажувати. Вона добре доповнює страви з лосося, або м'яса. Фокус рекомендує спробувати приготувати спаржу з соусом із сиру та шинки. Соуси і спаржа — це ідеальне поєднання.

Спаржа з соусом із шинки та сиру

Інгредієнти:

  • спаржа — 16 шт;
  • пармезан — 50 г;
  • рослинна олія 2 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Для соусу:

  • молоко — 350 мл;
  • шинка — 100 г;
  • сир чеддер — 75 г;
  • одна червона цибулина;
  • вершкове масло 1,5 ст. л.;
  • борошно 1,5 ст. л.;
  • сіль.

Для соусу дрібно наріжте цибулю, у сковорідці розтопіть вершкове масло і тушкуйте цибулю до прозорості. Всипте борошно й обсмажте, часто перемішуючи протягом однієї хвилини.

Влийте молоко і, постійно перемішуючи вінчиком, доведіть соус до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального і готуйте 5-7 хвилин.

Натріть чеддер на дрібній тертці, додайте в соус і перемішуйте, поки він повністю не розплавиться. Шинку наріжте тонкою соломкою і вмішайте в соус.

І готуйте спаржу. Відламайте задерев'янілі кінчики. Зазвичай це близько двох сантиметрів. Розігрійте в сковорідці олію, додайте спаржу, трохи посоліть і обсмажте по три хвилини з кожного боку. Перекладіть на блюдо, полийте соусом і посипте тертим пармезаном.

Читайте також:

Спагеті з фрикадельками, як у мультфільмі "Леді та Бродяга": рецепт смачної страви

Риба з молодою картоплею в духовці: родзинка пісного меню

Хліб без замісу тіста: як приготувати смачну паляницю вдома