На святковий стіл: рецепт класичного салату з печінки тріски
Це дуже смачний салат, і він точно прикрасить святковий стіл.
Класичний салат із печінки тріски можна приготувати й до святкового столу. А оскільки Великдень уже скоро, то його цілком можна внести до святкового меню. До того ж до складу входять варені круто яйця. А це означає, що для нього можна використовувати ті крашанки, колір яких вам не сподобався. Фокус розповість, як його приготувати.
Готується класичний салат із печінки тріски дуже швидко та просто. І виходить дуже смачним.
Класичний салат із печінкою тріски
Інгредієнти на дві порції:
- два варені круто яйця;
- одна невелика цибулина;
- винний або столовий оцет — 2 ч. л.;
- твердий сир — 70 г;
- консервована печінка тріски — 1 банка;
- майонез — 2 ст. л.;
- сіль, мелений чорний перець.
Дрібно наріжте цибулю та залийте винним або столовим оцтом, щоб надати їй пікантності. Залиште на 10 хвилин за кімнатної температури.
Твердий сир натріть на середній або дрібній тертці. Консервовану печінку тріски викладіть із банки на сито й дайте стекти рідині. Потім перекладіть у миску та розімніть виделкою.
Яйця, зварені круто, очистіть і дрібно наріжте. Додайте в миску до печінки тріски. Додайте мариновану цибулю та натертий сир і добре перемішайте.
Додайте майонез, посоліть і поперчіть. Можна подавати салат у салатниці, а можна викласти на підрум'янені скибочки чорного хліба або розподілити по кошиках із тіста. Вийде чудова закуска.
Можна додати в салат свіжий дрібно порізаний огірок. А можна додати мариновані огірочки або зелені оливки без кісточок.
Читайте також:
Спагеті з фрикадельками, як у мультфільмі "Леді та Бродяга": рецепт смачної страви