Як прикрасити паску: топ 3 красивого великоднього декору

паска, Великдень 2024, паска, як прикрасити паску
Фото: Getty Images | Великодня випічка

Паски — головні ласощі великодніх свят. І важливо зробити їх не тільки смачними, а й дуже красивими.

Related video

Паска — це не просто дуже смачна святкова випічка, але ще й головна прикраса столу на Великдень 2024. А також популярний подарунок для рідних і близьких. Тож прикрасити її важливо. Зараз у тренді мінімалізм. Але ніхто не заважає вам проявити фантазію. Фокус розповість, як можна прикрасити паску.

Біле на білому

Найзвичніший варіант прикрашання великодньої випічки — біла глазур, її можна купити готовою або зробити самостійно. Але можна доповнити навіть такий традиційний вигляд пасочки, додавши білого декору.

Додайте до глазурі журавлину в цукрі, кокосову стружку, хрустку меренгу, маленькі білі зефірки або цукрові перлинки. Також можна вмочити пасочки в розтоплений білий шоколад. На випічці він не виглядатиме білим, а набуде ніжного жовтувато-кремового відтінку.

В італійському стилі

Це мінімалістичний декор, але він ще й дуже смачний. Так в Італії прикрашають великодню і не тільки великодню випічку. Ця технологія називається "макарнат". Для цього збитий із цукром білок змішують із мигдальним борошном до стану пластичної маси. Перед випічкою макаронатом прикрашають верх паски, малюючи спіраль від центру до країв. А зверху посипають мигдальними пелюстками.

Цукровий сироп

Цукровий сироп, збитий із желатином, стане смачною і дуже ефектною прикрасою. Якщо замість води зварити сироп на соку, то можна надати йому незвичайного кольору. На 200 г цукру знадобиться 70 г рідини (вибирайте улюблений сік) і 6 г желатину. Важливо нанести глазур досить щільним шаром, щоб покриття вийшло об'ємним.

На смак ця прикраса нагадує зефір. І зефір теж можна використовувати для прикраси. Візьміть білий і рожевий зефір, розтопіть їх окремо і хаотично нанесіть на верхівку, паличкою створюючи розводи.

Читайте також:

Сирна паска крем-брюле: покроковий рецепт

Якщо паску вже приготували: рецепт великоднього сирника з маком

Красива і дуже смачна: як приготувати тришарову сирну паску