Якщо паску вже приготували: рецепт великоднього сирника з маком

Великодній сирник з маком, сирник, лілія цвіт, лілія цвіт сирник рецепт
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram | Великодній сирник з маком

Це сирник з маком легко приготувати і він виходить надзвичайно ніжним. Тож він прекрасно доповнить святковий великодні стіл.

Related video

Якщо ви вже вирішили, що готуватимете на Великдень 2024, то додайте у своє великоднє меню цей смачнючий сирник. Він готується із маком та цукатами та виходить дуже смачним. Це рецепт відомої української кулінарки Лілії Цвіт.

Великодній сирник з маком

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний — 1800 г;
  • цукор — 300 г;
  • масло вершкове 73% — 150 г;
  • яйця курячі — 10 штук;
  • цукор ванільний — 18 г;
  • крохмаль — 80 г;
  • мак — 150 г;
  • манна крупа — 50 г;
  • родзинки — 100 г;
  • цукати — 200 г;
  • апельсинова цедра з одного апельсина;
  • посипка декоративна.

Для глазурі:

  • шоколад — 200 г;
  • молоко 2,5% — 2 ст. л.;
  • масло вершкове 73% — 30 г.

Покладіть сир у велику миску та додайте яєчні жовтки, цукор, ванільний цукор, манну крупу та м’яке вершкове масло. Ретельно збийте все блендером.

Якщо сир занадто сухий — додайте кілька ложок сметани.

До збитої сирної маси додайте крохмаль. Добре перемішайте. В окрему миску перекладіть 1/3 сирної маси. Пропарте та перемеліть мак. Додайте до меншої кількості сирної маси. Добре перемішайте.

До сиру, що лишився, додайте натерту апельсинову цедру, промиті родзинки та цукати і перемішайте.

Окремо збийте білки міксером до пишної піни. Додайте її до сирної маси із цукатами. Обережно перемішайте рухами знизу вгору.

Застеліть форму для випікання пергаментом та викладіть сирну масу з маком. На неї рівномірно викладіть сирну масу із цукатами.

Випікайте у розігрітій духовці при 180 градусах одну годину. І поки сирник "відпочиває", зробіть глазур. На невеликому вогні розтопіть шоколад, додайте молоко та масло і гарно перемішайте. Полийте сирник глазур'ю, посипте декоративною посипкою за бажанням.

Читайте також:

Королівський полуничний джем: як приготувати варення, яке любила королева Єлизавета

Неймовірна смакота на десерт: як приготувати бісквітний рулет "Чорний ліс"

Пісний десерт із шоколадом: рецепт актуальної солодкої випічки