Неймовірна смакота на десерт: як приготувати бісквітний рулет "Чорний ліс"

Рулет "Чорний ліс", як приготувати чорний ліс, смачний рулет, смачний десерт
Фото: yurakorolyov/instagram | Рулет "Чорний ліс"

Це дуже ніжний та смачний десерт. В ньому ідеально поєднуються шоколадний бісквіт, сирний крем та вишні.

Торт "Чорний ліс" – один із найпопулярніших тортів у світі. Але його можна приготувати й у формі рулета. Крем можна використовувати не тільки такий, як зазначено у рецепті. Ідеально підійде крем чіз, заварний, сметанний, або навіть збиті вершки.

Можна використовувати заморожені вишні. Попередньо їх потрібно розморозити та злити рідину. З рідини готується сироп.

Рулет "Чорний ліс"

Для бісквіта:

  • три яйця;
  • цукор – 70 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • борошно – 60 г;
  • какао-порошок – 20 г;
  • сіль – 0,5 г.

Для крему:

  • сир 9% – 350 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • вершкове масло 82% – 100 г.

Для начинки:

  • консервовані, або заморожені вишні – 150 г;
  • сік вишневий з цукром (сироп від консервованих вишень) для просочення – 80-100 г.

Просіяне борошно змішайте з какао-порошком. Яйця кімнатної температури змішайте із сіллю, ванільним цукром та звичайним цукром.

Перемішайте та збивайте, доки на поверхні не триматиметься чіткий рельєф протягом 10-15 секунд.

У два прийоми додайте суміш какао-порошку та борошна. Викладіть тісто на пергамент та розрівняйте.

Випікайте бісквіт у розігрітій до 190 градусів духовці 10-15 хвилин. Бісквіт переверніть та повністю остудіть.

Для крему сир кімнатної температури змішайте з цукровою пудрою, ванільним цукром та м’яким вершковим маслом. Перемішайте та збийте блендером до максимальної однорідності. Відправте у холодильник на 15 хвилин.

З бісквіта зніміть папір, переверніть і викладіть на папір. Просочіть вишневим сиропом. Викладіть крем та розрівняйте. Зверху розкладіть вишні без кісточок.

Сформуйте рулет та відправте в холодильник на 3-4 години.

Перед подачею, прикрасьте шоколадним кремом чи натертим шоколадом.

Читайте також:

Паска від Олі Полякової — покроковий рецепт приготування (відео)

Вишуканий десерт без клопоту: торт "Лук'яна" на сковороді

Тертий пиріг із шоколадною начинкою: готуємо вишуканий десерт