Король великоднього столу: рецепт холодцю з рульки та курки
На приготування холодцю піде чимало часу, тому м'ясо дня нього краще підготувати заздалегідь.
Обдумуючи меню святкового великоднього столу, зверніть увагу на холодець із курки та свинячої рульки. Ця смачна і красива страва урізноманітнює меню і буде гідно оцінена гостями. Як її приготувати, розповіли в блозі "Кулінарні рецепти".
Холодець із курки та свинячої рульки
Інгредієнти:
- свиняча рулька — 1 кг;
- куряче м'ясо — 800 г;
- цибулина — 1 шт;
- часник — 1 зубчик;
- сіль за смаком.
Для прикраси:
- відварена морква;
- зелень петрушки.
Спосіб приготування:
М'ясо для холодцю необхідно підготувати заздалегідь. Свинячу рульку вимити й почистити, розрізати її на частини та покласти в каструлю разом із куркою. Залити водою і поставити на ніч у холодильник.
Вранці вилити воду, м'ясо скласти в каструлю, залити свіжою водою і поставити на вогонь до появи піни. Прибрати піну, накрити кришкою, поставити на невеликий вогонь.
Варіть холодець потрібно 6-8 годин, не допускаючи закипання. За 1,5 години до закінчення варіння додати в нього розрізану навпіл цибулю.
Щойно м'ясо почне відставати від кістки, вимкнути вогонь і прибрати жир. Викласти м'ясо в миску, розібрати його на частини та розкласти у форми для холодцю.
Бульйон процідити через марлю або сито. Додати в нього лавровий лист, подрібнений часник і сіль. Залити бульйон у форму і поставити в холодне місце до застигання.
Читайте також:
Як приготувати рибний холодець: рецепт святкової страви
Традиційна святкова страва: як приготувати смачний холодець
Ідеальний холодець: 5 лайфхаків, щоб традиційна страва вийшла смачною та прозорою