Яйця по-шотландськи: рецепт страви з великодніх крашанок
Такі яйця просто приготувати. І вони ідеально підійдуть для Великоднього тижня, коли залишається багато зварених круто яєць.
Яйця по-шотландськи — це класична британська страва. І її можна приготувати заздалегідь. Особливо ефектний вигляд яйця по-шотландськи мають у розрізаному вигляді. І для цієї страви можна використовувати ті самі крашанки, що залишилися після Великодня і ви вже не знаєте, що з ними приготувати. Рецептом поділилися на сайті Vseosvita.
Яйця по-шотландськи
Інгредієнти:
- зварені круто яйця — 6 шт;
- свинячий фарш — 500 г;
- яйця — 2 шт;
- нарізана петрушка — 1 ст. л.;
- терта лимонна цедра — 1 ч. л.;
- по дрібці сухого чебрецю, меленого коріандру, тертого мускатного горіха;
- пшеничне борошно — 2 ст. л.;
- панірувальні сухарі — 1 ст. л.;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- сіль, перець.
Додайте у свинячий фарш сире яйце. Додайте петрушку, цедру, чебрець, коріандр, мускатний горіх. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
Духовку розігрійте до 200 градусів і змастіть деко олією. У різні тарілки всипте борошно і панірувальні сухарі. Сире яйце, що залишилося, збийте в мисочці.
Свинячий фарш розділіть на 6 рівних частин і в кожну порцію загорніть одне очищене варене яйце.
Яйця у фарші обваляйте спочатку в борошні, потім у яйці, потім у панірувальних сухарях. Викладіть на підготовлене деко і запікайте по 10-15 хвилин з кожного боку. Дайте постояти у вимкненій духовці близько п'яти хвилин і подавайте. Можна приготувати яйця по-шотландськи й у фритюрі. А замість свинячого фаршу використовувати яловичий, або суміш яловичого та свинячого фаршу. І до фаршу можна додати ту суміш спецій, що вам до вподоби, наприклад, пластівці перцю чилі, або дрібно нарізаний часник.
Читайте також:
Картопля з м'ясом: рецепт ситної страви на обід
Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски
Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку