Запашний штрудель із курятиною та грибами: рецепт ситної страви на вечерю

Штрудель із курятиною та грибами, несолодкий штрудель
Фото: Getty | Штрудель із курятиною та грибами

Штрудель з курятиною — це несолодка версія популярної страви з яблуками, яка походить з Австрії.

Якщо любите штрудель з яблуками та корицею, який традиційно готують в Австрії, то вам точно треба спробувати його несолодку версію. Соковита пропечена начинка у тонкому хрусткому тісті – це неймовірно смачно.

Класичний штрудель готують із витяжного тіста на основі пшеничного борошна, вершкового масла та води, яке спочатку витримують у холоді, а потім ретельно розкачують. Але можна взяти і готове листкове тісто, тоді час приготування штруделю зменшиться і вже на вечерю буде готова смачна страва. Рецептом поділились на сайті Rud.

Штрудель із курятиною та грибами

Інгредієнти:

  • листкове тісто — 1000 г;
  • куряче філе — 700 г;
  • шампіньйони — 700 г;
  • одна цибулина;
  • твердий сир — 250 г;
  • сметана 15% — 60 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • рослинна олія.

Розморожуємо тісто за інструкцією на упаковці. Гриби та цибулю нарізаємо і смажимо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Солимо та даємо охолонути.

Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до грибів. Можна також запекти філе у духовці, або під кришкою на сковороді.

Сир натираємо на грубій тертці, перемішуємо з грибами та курятиною. Додаємо сметану.

Тісто тонко розкачуємо. Вздовж однієї сторони викладаємо начинку. Вершкове масло розтоплюємо, змащуємо тісто навколо начинки. Загортаємо тісто з начинкою в рулет і заліплюємо краї.

Викладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Випікаємо у розігрітій до температури 190°C духовці протягом 30–40 хвилин до рум’яної скоринки. Даємо трохи остигнути та подаємо.

Читайте також:

Печиво зі згущеним молоком: як швидко приготувати неймовірний десерт

Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски

Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку