Простий пиріг із шоколадом і какао: найпростіший рецепт смачного десерту

Шоколадний пиріг, шоколадний пиріг у каструлі, шоколадний пиріг рецепт
Фото: 1000.menu | Шоколадний пиріг

Цей шоколадний пиріг можна приготувати буквально за лічені хвилини. І вийде навіть у кондитера-початківця.

Related video

Шоколадний пиріг — це десерт, який можна приготувати нашвидкуруч. Його готують у каструлі на плиті. Рецептом поділилися на сайті Nur.

У XVI столітті з появою какао в Європі смак і спосіб приготування напою кардинально змінився. Європейці почали додавати в порошок какао-бобів цукор, молоко та інші інгредієнти, а також винаходити нові десерти. Перші шоколадні пироги з'явилися в XVIII столітті у Франції. Тож тепер такий смачний шоколадний десерт ви можете приготувати і на своїй кухні.

Шоколадний пиріг

Інгредієнти:

  • три яйця;
  • молочний шоколад — 1 шт;
  • цукор 1 склянка;
  • пшеничне борошно — 200 г;
  • молоко — 1 склянка;
  • рослинна олія — 30 г;
  • какао-порошок — 30 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Змішайте яйця з цукром. У глибоку миску розбийте три яйця. Додайте 1 склянку цукру. Збийте масу вінчиком, щоб цукор повністю розчинився, маса посвітлішала і збільшилася в об'ємі. Додайте олію і молоко до збитих із цукром яєць.

У яєчну основу влийте рослинну олію без запаху. Додайте молоко кімнатної температури. Ще раз перемішайте масу вінчиком до однорідної консистенції. Просійте борошно та какао.

Щоб пиріг добре піднявся і вийшов повітряним, просійте в тісто борошно через сито, як і какао-порошок. Останнім просійте розпушувач і замісіть однорідне негусте тісто. Сформуйте пиріг, заливши шоколадне тісто в каструлю. Щоб пиріг не пригорів, змастіть каструлю вершковим маслом і присипте борошном. По центру встановіть склянку, наполовину наповнену водою. Акуратно перелийте тісто у форму. Готовий пиріг матиме форму кільця. Каструлю з тістом накрийте кухонним рушником, а зверху накрийте кришкою. Поставте каструлю на плиту. Готуйте пиріг п'ять хвилин на сильному вогні, потім зменшіть нагрів і ще 30 хвилин готуйте пиріг на слабкому вогні.

Дістаньте з каструлі склянку з водою. Готовий пиріг дістаньте і перекладіть на сервірувальну тарілку. Шоколад розчиніть будь-яким зручним способом і полийте ним пиріг.

Читайте також:

Справжній кондитерський шедевр: рецепт смачного торта "Трюфель"

Торт із карамеллю та шоколадом: рецепт смачної випічки

Ніжний торт із яблучним кремом: простий рецепт смачної випічки