Салат із картоплі та тунця: рецепт універсальної та смачної літньої страви

Картопляний салат із тунцем, салат із тунцем, картопляний салат
Фото: Getty Images | Картопляний салат із тунцем

Це холодний літній салат, який дуже просто приготувати. І він ідеально підійде на вечерю.

Салат із картоплі та тунця — проста та смачна страва, яку можна приготувати замість класичного картопляного салату. Його можна подавати як гарнір і як окрему страву. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Коли салат буде готовий, дайте йому постояти в холодильнику щонайменше годину, щоб усі аромати добре змішалися.

Картопляний салат із тунцем

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • тунець в олії — 250 г;
  • цибуля шалот — невелика цибулина;
  • помідори чері — за смаком;
  • оливкова олія, петрушка, сіль.

Відваріть картоплю в мундирі. Вибирайте картоплю зі щільною м'якоттю. І варіть не менше 35 хвилин або поки бульба не стане м'якою. Очистіть їх і наріжте кубиками.

Також нарізаємо часточками кілька помідорів чері.

Наріжте цибулю-шалот, або іншу салатну цибулю. Викладіть картоплю в красиву миску, заправте великою кількістю оливкової олії, посоліть і перемішайте. Тепер додайте інші інгредієнти: тунець, цибулю-шалот і помідори чері.

Смачний салат готовий: якщо вам подобається, можна додати трохи петрушки або трохи свіжого базиліку.

Салат із картоплі та тунця можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері 1-2 дні. Дістаньте його з холодильника за 15 хвилин, перш ніж насолоджуватися.

Читайте також:

Салат "Дон Жуан": рецепт дивовижно смачного салату

Салат із яловичиною: рецепт яскравої, ароматної та смачної страви (відео)

Салат із куркою та часниковою заправкою: як приготувати страву з яскравим смаком