Млинці з молодою капустою: рецепт смачної сезонної страви

млинці з капустою, сезонні рецепти

Легкі для шлунка, такі млинці добре втамовують голод.

Продовжуючи тему сезонних рецептів, не можемо не нагадати, що зараз — пора не тільки молодих кабачків, а й молодої капусти. Її активно використовують для овочевих салатів, а ми рекомендуємо приготувати смачні млинці з нею за рецептом із блогу "Кулінарна книга". Легкі та ситні вони стануть ідеальним рішенням на вечерю зі сметаною або сметанно-часниковим соусом.

Млинці з молодою капустою

Інгредієнти:

Для млинців:

  • яйця — 2 шт;
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукор — 1 ч. л;
  • молоко — 500 мл;
  • борошно — 200 г;
  • розпушувач — 1 ч. л;
  • олія рослинна — 3 ст. л.

Для начинки:

  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • молода капуста — 1 головка;
  • сіль, перець — за смаком;
  • улюблена приправа — за смаком;
  • кріп — за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Яйце збити вінчиком із сіллю та цукром, влити половину молока. Всипати борошно, змішане з розпушувачем, вимішати до зникнення грудочок.

Влити в тісто молоко, що залишилося, та олію. Смажити тоненькі млинці на сухій сковороді.

На рослинній олії підсмажити порізану дрібними кубиками цибулю і натерту на тертці моркву. Капусту дрібно нарізати, посолити і пом'яти руками, щоб вона пустила сік. Додати капусту до овочів на сковорідці, додати спеції та тушкувати до готовності.

Загорнути готову капусту в млинці, підсмажити перед подачею з обох боків до рум'яної скоринки.

Подавати, як уже йшлося вище, зі сметаною або соусом.

Читайте також:

Апельсинові сирники: рецепт смачної страви до сніданку

Фальшива качка: як приготувати незвичайну страву з млинців із начинкою

Ніжні домашні млинці з секретом та цікаві начинки (відео)