Головні ласощі серпня: як правильно готувати та зберігати варену кукурудзу

Кукурудза, як варити кукурудзу, як зберігати варену кукурудзу, корисні поради, кукурудза як зберігати
Фото: Getty | Кукурудза

Якщо наварили багато кукурудзи, але з'їсти її вже не в змозі, то її качани потрібно якось зберігати. І робити це правильно.

Related video

Як же зберігати варену кукурудзу, чи можна її прибрати в холодильник і скільки вона там пролежить. Ці питання мучать кожного любителя кукурудзи, який зварив більше качанів, ніж зміг з'їсти. Фокус розповість, як зберігати цей найпопулярніший овоч кінця літа.

Батьківщиною рослини вважається Північна Америка — там під час розкопок було знайдено її пилок, якому не менше 55 тисяч років. У XVI столітті Христофор Колумб привіз кукурудзу в Європу. В Україні кукурудзу почали вирощувати тільки під кінець XVIII століття.

Кукурудзу, яку ми зазвичай варимо і їмо або купуємо у вигляді консервів, називають "цукровою". У дитинстві багато хто напевно ласував іншою кукурудзою, радше за все кормовою. Її потрібно довше варити, вона не така солодка і більш жорстка.

Як правильно варити кукурудзу

Для домашнього приготування вибираємо молоду цукрову кукурудзу — з невеликими качанами, світло-жовтого кольору, з м'якими соковитими зернами біля основи. Прибираємо листя та довгі нитки.

Кукурудзу варять у великих каструлях, щоб качани вільно плавали у воді. Воду не соліть, так зерна огрубіють.

Доведіть до кипіння, покладіть кукурудзу в каструлю і варіть приблизно 10 хвилин.

Зрілі качани готуються близько 30 хвилин. Час відраховується від моменту закипання води в каструлі.

Молода цукрова кукурудза вариться не більше 10-15 хвилин.

Одна з важливих речей, яку потрібно знати про відварну кукурудзу, — вона висихає без води. Тож краще залишити качани у воді, якщо ви не збираєтеся з'їсти їх усі відразу.

Як правильно зберігати варену кукурудзу

За кімнатної температури продукт швидко псується. Краще прибрати качани в холодильник уже через 2 години після варіння. Ось найкращі способи зберегти варену кукурудзу.

  • Залиште варену кукурудзу в каструлі та дайте їй охолонути. Накрийте кришкою і приберіть у холодильник. Повторно розігрівати можна в киплячій воді.
  • Остудіть качани й оберніть харчовою плівкою, потім приберіть у холодильник.
  • Якщо ви плануєте готувати салат із зернами, але пізніше, зріжте їх із відвареного качана і перекладіть у банку з кришкою, що щільно закривається. Долийте трохи води, в якій варилася кукурудза. Приберіть у холодильник.
  • Зріжте з качанів зерна, викладіть їх шаром на деко, застелене пергаментом. Приберіть у морозилку. Потім дістаньте і перекладіть зерна в пакет із зіплоком. Зберігайте в морозильній камері.
  • Качани теж можна заморозити. Дістаньте кукурудзу з води, просушіть за допомогою паперового рушника. Упакуйте кожен качан у харчовий пакет із застібкою, максимально видаліть повітря і щільно закрийте.

Скільки зберігається варена кукурудза в холодильнику

За температури не вище 4-6 °C варені качани можуть зберігатися в холодильнику 2-3 дні. Потім їх краще викинути.

Зварена і заморожена кукурудза збереже свіжість до 12 місяців.

Читайте також:

Кукурудза допоможе схуднути: 9 корисних властивостей для зниження ваги

Учені назвали найкращий спосіб приготування броколі: вам доведеться завдати капусті шкоди

Як довго потрібно варити броколі, щоб вона стала хрусткою і не втратила колір