Десерт на святковий стіл: рецепт швидкого торта "Сметанник" на Новий Рік
Вам знадобиться багато сметани, але торт вийде дивовижно смачним.
Ймовірно, вам захочеться приготувати смачний торт на Новий рік, і цей швидкий рецепт "Сметанника" ідеально підійде, щоб не витрачати надто багато часу на готування. Сметани знадобиться багато: частина сметани піде в тісто, а частина — в крем. Фокус розповість, як його приготувати.
Швидкий торт "Сметанник"
Інгредієнти:
- два яйця;
- цукор — 2 склянки;
- вершкове масло — 50 г;
- борошно — 1½ склянки;
- сметана — 600 г;
- гашена сода — ½ г;
- ванілін — на кінчику ножа;
- какао, свіжі фрукти та ягоди за вашим вибором.
Розтопіть вершкове масло. Збийте яйця з цукром (1 склянка) і розтопленим маслом до пишної маси. Додайте сметану (200 г), соду, ванілін і борошно.
За бажання можна розділити тісто на дві частини і в одну з них додати какао, щоб коржі вийшли двох кольорів. Вилийте тісто в змащену маслом форму. Випікайте 20-30 хвилин за температури 160 градусів.
Для крему сметану (400 г) добре збийте з 1 столовою ложкою цукру, поки він повністю не розчиниться.
Готовим коржам дайте охолонути. Розріжте коржі на пласти. Рясно змастіть кремом, покладіть коржі один на одного, залиште на 3-5 годин просочитися. Прикрасьте верх торта фруктами, шоколадом, горіхами або скибочками фруктів.
Читайте також:
Що приготувати для святкового столу на Новий рік 2025: поради від мольфара Макса Гордєєва
"Сніговик у тропіках": рецепт смачного новорічного десерту
На новорічний стіл 2025: рецепт торта "Медовик" із заварним кремом