Меню на Великдень: рецепт печінкового рулету
Рецептів печінкових тортів існує величезна кількість, і в кожної господині є свій, перевірений роками. Однак з таким же успіхом можна приготувати з печінки і рулет, який буде не менш смачним. Напередодні Великодня імениті кулінари розповідають і показують, як вони роблять цю страву.
Своїм рецептом поділилася і відома foog-блогерка Юлія Симончук, продемонструвавши свою альтернативу печінковому торту для святкового столу.
Печінковий рулет
Інгредієнти:
- печінка куряча — 400 г;
- молоко — 400 мл;
- яйця — 3 шт;
- борошно — 5 ст.л;
- олія — 3 ст.л;
- сіль — за смаком;
- морква — 2 шт;
- цибуля — 2 шт;
- печериці — 350 г;
- плавлені сирки — 2 шт;
- сіль —за смаком;
- майонез — за смаком;
- часник — 2–3 зубчики;
- волоські горіхи — 50 г;
- зелень — трошки.
Спосіб приготування:
Печінку вимити, очистити від жиру та плівок і відправити в чашу блендера, додати яйця, молоко, борошно, сіль, олію і перебити все до однорідності. Смажити як звичайні млинці.
Для начинки в чашу блендера скласти посмажену моркву з цибулею, смажені гриби, додати плавлені сирки, часник, сіль і трохи майонезу. Усе перебити.
Викласти млинці, як показано у відео, змащуючи один за одним начинкою, поки не закінчаться млинці. Загорнути краї та скрутити туго в рулет і загорнути в харчову плівку. Відправити на дві години в холодильник.
Готовий рулет змастити майонезом, посипати подрібненими горіхами та зеленню. Через кілька годин нарізати до столу.
Читайте також:
Печінковий торт із "секретом": простий рецепт усіма улюбленої закуски (відео)
Паштет із курячою печінкою та шаром сиру з помідорами: рецепт святкової закуски
Рецепт печінкового торта, який перевершить класичний варіант — спосіб приготування