Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Меню на Великдень: рецепт печінкового рулету

печінковий рулет, печінка, рецепти, страви з печінки
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Рецептів печінкових тортів існує величезна кількість, і в кожної господині є свій, перевірений роками. Однак з таким же успіхом можна приготувати з печінки і рулет, який буде не менш смачним. Напередодні Великодня імениті кулінари розповідають і показують, як вони роблять цю страву.

Своїм рецептом поділилася і відома foog-блогерка Юлія Симончук, продемонструвавши свою альтернативу печінковому торту для святкового столу.

Печінковий рулет

Інгредієнти:

  • печінка куряча — 400 г;
  • молоко — 400 мл;
  • яйця — 3 шт;
  • борошно — 5 ст.л;
  • олія — 3 ст.л;
  • сіль — за смаком;
  • морква — 2 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • печериці — 350 г;
  • плавлені сирки — 2 шт;
  • сіль —за смаком;
  • майонез — за смаком;
  • часник — 2–3 зубчики;
  • волоські горіхи — 50 г;
  • зелень — трошки.

Спосіб приготування:

Печінку вимити, очистити від жиру та плівок і відправити в чашу блендера, додати яйця, молоко, борошно, сіль, олію і перебити все до однорідності. Смажити як звичайні млинці.

Відео дня

Для начинки в чашу блендера скласти посмажену моркву з цибулею, смажені гриби, додати плавлені сирки, часник, сіль і трохи майонезу. Усе перебити.

Викласти млинці, як показано у відео, змащуючи один за одним начинкою, поки не закінчаться млинці. Загорнути краї та скрутити туго в рулет і загорнути в харчову плівку. Відправити на дві години в холодильник.

Готовий рулет змастити майонезом, посипати подрібненими горіхами та зеленню. Через кілька годин нарізати до столу.

Читайте також:

Печінковий торт із "секретом": простий рецепт усіма улюбленої закуски (відео)

Паштет із курячою печінкою та шаром сиру з помідорами: рецепт святкової закуски

Рецепт печінкового торта, який перевершить класичний варіант — спосіб приготування