Смачно, хоч і корисно. Як обрати потрібні продукти у складних умовах
Дієтологиня радить оптимальний набір продуктів для тяжкого часу.
Я впевнена, що почуття ситості від їжі, це той критерій, на який потрібно звертати увагу під час складання свого раціону. ⠀
Це завжди важливо, а зараз особливо. Якщо поївши, ми довго відчуваємо насичення, то менше хочеться перекушувати і думати про їжу. ⠀
Зрештою, можна більш ефективно регулювати своє харчування. Це позитивно позначиться на здоров'ї — тривалий час буде почуття ситості, бадьорості й активності. Це також спонукає не переїдати.
Крім того, що варто ретельно пережовувати їжу, не відволікатися під час їжі, потрібно ще й визначити, які продукти та в якому поєднанні краще за все вас насичують. І, як показує практика, певні продукти, хоч і беруться в однаковій калорійності, дадуть почуття ситості. Порція одного продукту добре насичується, досить довго людина може не відчувати голоду. А інший продукт із тією самою калорійністю порції на годину може викликати бажання "з'їсти слона". Не вдаватимуся у фізіологію цього явища, але зверніть увагу на те, що будете їсти і коли буде можливість їсти наступний раз.
Те, що містить велику кількість білка — м'ясо, риба, птиця, яйця, бобові.
Жири, що входять до складу продукту. Вживаємо їх у вигляді олії, горіхів, авокадо, вершкового масла, сала.
Їжа багата на клітковину. Чим більше у продукті клітковини, тим краще він насичує. Високий її вміст — усі зернові культури, гриби, горіхи, бобові (квасоля, сочевиця, нут, зелений горошок), буряк, морква й інші коренеплоди, різні види капусти.
Хоча за нинішніх обставин організувати правильне харчування буває складно, а часом неможливо. Але харчуватись потрібно обов'язково! Намагайтеся враховувати особливості свого організму та робіть здоровіший вибір продуктів. Дбайте про своє харчування, про себе, своїх близьких в Україні.
Джерело: Світлана Фус