Лінивий хачапурі від Лізи Глінської: простий і швидкий рецепт
На приготування хачапурі піде не більше ніж 15 хвилин.
Ледачий апетитний хачапурі — відмінний варіант страви на сніданок, обід або вечерю, якщо не вистачає часу на кухню. Переможниця другого сезону кулінарного шоу "МастерШеф" і відома українська кондитерка Ліза Глінська пропонує перевірений рецепт хачапурі із сиром лише за 10 хвилин.
Для приготування знадобиться :
- Борошно — 150 г;
- Яйце —1 шт;
- Молоко — 250мл;
- Сир сулугуні — 200 г;
- Сіль;
- Вершкове масло.
Спосіб приготування:
Сир натерти на тертці. До молока додати яйце, борошно і сіль, усе добре перемішати. У цю масу висипати натертий сир і знову перемішати.
Сковороду розігріти, додавши трохи олії. Вилити на сковорідку тісто й обсмажити по обидва боки по 2-3 хвилини до рум'яної скоринки. Сковорідку необхідно обов'язково накрити кришкою. Тіста вистачить на два хачапурі.
Гарячий хачапурі обов'язково змастити вершковим маслом.
Хачапурі — страва грузинської кухні, яка є пиріжком із начинкою з сиру та яйця. У 2019 році хачапурі надали статус нематеріальної пам'ятки культурної спадщини Грузії. Назва походить від слів ხაჭო [xɑtʃʼɔ] "сир" і პური [puri] "хліб". Іноді пироги з м'ясом чи парною рибою також називаються "хачапурі".
Нагадаємо, як приготувати найніжніші панкейки, які прикрасять ранок.