Найрозумніший: 7 найкращих фруктових соків для підвищення інтелекту
Інтелект можна розвивати не лише за допомогою спеціальних вправ і тренувань, а й за допомогою певних продуктів, зокрема, фруктових соків. Дослідники назвали фруктові соки, які покращать роботу вашого мозку
Природне підвищення потужності мозку — мета, до якої прагне більшість людей. Серед різних методів, вживання певних фруктових соків виділяється як смачний і поживний спосіб підвищення інтелекту. Ці соки сповнені вітамінів, мінералів та антиоксидантів, що підтримують когнітивні функції та покращують загальний стан мозку. Про найкращі фруктові соки, які можуть підвищити потужність мозку та інтелект, пише Times of India.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Чорничний сік
Чорницю часто називають "ягодами для мозку" і не просто так. Багатий антиоксидантами, особливо флавоноїдами, чорничний сік допомагає поліпшити пам'ять і когнітивні функції. Дослідження, опубліковане в European Journal of Nutrition, показало, що регулярне вживання чорничного соку покращує когнітивні здібності у літніх людей. Антиоксиданти в чорниці допомагають знизити окислювальний стрес, який може пошкодити клітини мозку та погіршити його функції.
Гранатовий сік
Гранатовий сік — ще одне корисне джерело для мозку. Він містить велику кількість поліфенолів, які покращують пам'ять і захищають мозок від ушкоджень. Дослідження Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA) засвідчили, що регулярне вживання гранатового соку може поліпшити пам'ять і активність мозку. Протизапальні властивості граната також допомагають підтримувати загальне здоров'я мозку.
Апельсиновий сік
Апельсиновий сік, багатий на вітамін C, чудово підходить для когнітивного здоров'я. Вітамін C необхідний для виробництва нейротрансмітерів і допомагає зменшити затуманення мозку. Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що регулярне вживання апельсинового соку пов'язане з поліпшенням когнітивних функцій у людей середнього та похилого віку. Високий вміст антиоксидантів в апельсинах також захищає мозок від окислювального стресу.
Буряковий сік
Буряковий сік набирає популярності завдяки своїй здатності покращувати роботу мозку. Він багатий на нітрати, що допомагають збільшити приплив крові до мозку, покращуючи когнітивні здібності. Дослідження, проведене в Університеті Вейк Форест, показало, що вживання бурякового соку перед тренуванням призводить до поліпшення мозкових зв'язків і когнітивних функцій у літніх людей. Збільшений приплив крові допомагає доставляти більше кисню і поживних речовин до клітин мозку.
Виноградний сік
Виноградний сік, особливо з темного винограду, — ще один прекрасний вибір для здоров'я мозку. Він містить ресвератрол, потужний антиоксидант, який підтримує роботу мозку і пам'ять. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Journal of Agricultural and Food Chemistry, вживання виноградного соку може поліпшити пам'ять і моторику у літніх людей. Поліфеноли у винограді також допомагають захистити мозок від нейродегенеративних захворювань.
Вишневий сік
Вишня не тільки смачна, її сік також корисний для мозку. Він багатий на антиоксиданти та протизапальні сполуки, які допомагають підтримувати когнітивне здоров'я. Дослідження, проведене в Університеті Делавера, показало, що у літніх людей, які вживали кислий вишневий сік, спостерігалося значне поліпшення пам'яті та когнітивних здібностей. Антиоксиданти у вишні допомагають знизити окислювальний стрес і запалення, сприяючи кращій роботі мозку.
Нагадаємо, 7 найкорисніших соків для зниження ваги.
Раніше Фокус писав про те, чому холодні напої не охолоджують у спеку.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця