Борщ! Як смачно приготувати головну страву українців

"Вова, я дуже сумую за твоїм борщем!" — багато моїх друзів зізнаються, що закордоном вони найбільше сумують за українським борщем. Який тепер є нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО! Що ж, ділюся з вами секретами приготування ідеального борщу". Рецепт.

рецепт борщу, борщ, ідеальний борщ, як приготувати борщ, як приготувати ідеальний борщ, майстершеф борщ, борщ від Володимира Ярославського, володимир ярославський майстершеф, майстер шеф володимир ярославський, рецепти Ярославського, український борщ
Фото: polar.ru | Перший крок приготування борщу: картоплю відварюємо заздалегідь. Решту овочів нарізаємо соломкою

Я хочу розповісти вам усі мої секрети. За цим рецептом я готую борщ в моїх ресторанах, на приватних вечерях закордоном, на офіційних заходах та вдома для рідних. Історія цього борщу бере початок з мого дитинства, а зараз вона увібрала в себе весь мій досвід.

Інгредієнти:

  • 60 г морква
  • 100 г цибуля
  • 40 г стебло селери
  • 30 г перець болгарський
  • 50 г рослинна олія
  • 240 г буряк
  • 380 г томати Пелаті (у власному соці)
  • 5 г яблучний або винний оцей
  • 1500 г (1800 г) бульйону
  • 200 г капуста білокачанна
  • 200 г картопля
  • 200 г квасоля відварена
  • лавровий лист, сухий орегано, чорний та духмяний перці, трохи підкопченої паприки та перцю Чилі
  • сіль
  • 20-25 г цукор
  • 50г сало
  • 20г часник
  • зелень петрушки та цибулі
  • сметана

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварюємо заздалегідь. Решту овочів нарізаємо соломкою.
  2. Обсмажуємо на середньому вогні моркву, потім додаємо цибулю, смажимо, майже висушуємо. Додаємо селеру та болгарський перець і ще обсмажуємо, трохи підсолюємо.
  3. На гарячу сковороду з олією кидаємо буряк, нарізаний соломкою, швидко обсмажуємо ― робимо майже "стир-фрай", додаємо оцет і томати. Тушкуємо на повільному вогні до майже м’якого буряка, трохи присолюємо і додаємо цукор. За необхідності в процесі готування додаємо води.
  4. Нагріваємо бульйон, додаємо товчений перець, лавровий листок і за бажання гострий перець. Вкидаємо засмажку з моркви, доводимо до кипіння. Відтак вкидаємо буряк, розмішуємо. Поки закипає, додаємо капусту, нарізану дуже дрібною напівсоломкою.
  5. Якщо потрібно, додаємо солі й цукру. Знімаємо з вогню і вкидаємо дрібно нарізаний часник.
  6. Уже в готовий борщ вкидаємо відварену картоплю, нарізану брусочками, і квасолю. Можна ще додати чорнослив.
  7. Подаємо з зеленню.
рецепт борщу, борщ, ідеальний борщ, як приготувати борщ, як приготувати ідеальний борщ, майстершеф борщ, борщ від Володимира Ярославського, володимир ярославський майстершеф, майстер шеф володимир ярославський, рецепти Ярославського, український борщ Fullscreen
Історія приготування цього борщу бере початок з мого дитинства, а зараз вона увібрала в себе весь мій досвід
Фото: Facebook Володимир Ярославський

Джерело