Київська перепічка: як приготувати легендарну страву Києва

"Обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням. Обов'язково приготуйте, бо це дуже просто, смачно і по-українськи. Це найпростіший рецепт без заварювання та без яєць". Рецепт.

київський перепічка, як приготувати київську перепічку, рецепт київської перепічки, київська перепічка рецепт, володимир ярославський, володимир ярославський шеф-кухар, майстер-шеф володимир ярославський, вулична їжа Києва, Київ, перепічка
Фото: Instagramm.com/yaroslavskyi_vova

Інгредієнти:

  • 350 г теплої води
  • 35-40 г цукру
  • 8-10 г сухих дріжджів
  • 520-540 г борошна
  • 10 г солі
  • олія для фритюру
  • 13–14 сосисок

Як приготувати:

  • У теплій воді, не вище за 38 градусів, розчинити цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви переконалися, що дріжджі активні — це важливо.
  • Далі додаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. Мені знадобилося 520 г борошна, щоб одержати м'яке тісто, яке ще може трохи прилипати до рук. У вас може піти більше борошна — це залежить від його якості.
  • Залишаємо тісто в теплому місці на годинку, щоб воно підійшло. Обминаємо його і формуємо 13-14 шматочків по 70 грамів. Якщо робитимете пиріжки — беріть приблизно по 50–60 г на 1 штуку.
  • Надаємо сформованим шматочкам тіста прямокутну форму.
  • Сосиски дістаємо заздалегідь — вони мають бути кімнатної температури.
  • Загортаємо сосиски в тісто, добре зводимо краї, як на вареники. І знову відставляємо вже сформовані перепічки в тепле місце, щоб вони підійшли приблизно в 2,5 рази.
  • Тим часом підготуємо олію без запаху і доводимо її до 180 градусів.
  • Якщо у вас ще немає термометра — киньте шматочок тіста в олію і перевірте, як він смажиться.
  • Обережно знімаємо сиру перепічку і кладемо в олію. Обсмажуємо приблизно по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум'яного кольору. Виймаємо перепічку на паперовий рушник, який вбере зайвий жир. Смачного!
київськ, як приготувати київський шпилька, рецепт київського шпильки, київський шпилька рецепт, володимир ярославський, володимир ярославський шеф-кухар, майстер-шеф володимир ярославський, вулична їжа, вулична їжа Fullscreen
Київська перепічка, процес приготування
Фото: Instagram.com/yaroslavskyi_vova

І ще кілька корисних порад:

- дуже зручно викладати сформовані перепічки на маленькі шматочки пергаменту — тоді їх легше відправляти у фритюр;

- не робіть тісто занадто рідким — таке тісто прилипає до поверхні та вбирає багато жиру під час смаження;

- дуже густе тісто не буде м'яким і соковитим;

- обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням;

- температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, також не повинно бути протягів. Вам може стати в нагоді духовка зі склянкою окропу.

Важливо
Борщ із карасями, який любив Тарас Шевченко: рецепт від Євгена Клопотенка
Борщ із карасями, який любив Тарас Шевченко: рецепт від Євгена Клопотенка

Джерело