Ідеальний з усіх боків: названо найкращий спосіб нарізати сендвіч згідно з наукою

сендич, як нарізати сендвіч, спосіб нарізання сендвіча
Фото: Shutterstock | Учені назвали ідеальний спосіб нарізання сендвіча

Дослідники вважають, що у світі існує лише один правильний спосіб нарізати сендвіч, щоб воістину насолодитися кожним укусом.

Related video

Навряд чи у світі знайдеться людина, яка не любить сендвічі. Вони можуть бути овочевими, з рибою або м'ясом, але всіх їх об'єднує одне — людям вони подобаються, адже бутерброди ідеально підходять для неквапливого сніданку, легкого перекусу або пікніка. Але як правильно розрізати сендвіч і що з цього приводу думає наука? Дослідники дали відповідь, пише Science Focus.

Загальноприйнята думка припускає, що розрізати сендвічі слід по діагоналі, щоб утворилися два рівних трикутники. Утім, точні наукові підтвердження на цю тему і складно знайти, однак у вчених все ж є кілька гіпотез.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

По-перше, науковці припускають, що трикутники дають змогу зробити перші два укуси з двох кутів по 45° — вони мають скориночку лише з одного боку і забезпечують простіший доступ до середини сендвіча, а саме тут, як відомо, начинка найбільш сконцентрована.

Коли кути з'їдені, у вас залишається від одного до трьох укусів по діагоналі, на якій зовсім немає скоринки. У результаті, залежно від початкового розміру сендвіча, у вас залишається менший трикутник, який врешті-решт перетвориться на один шматочок скоринки під кутом 90°.

Але навряд чи вам вдасться провернути щось подібне з сендвічем прямокутної форми — так чи інакше у вас залишиться два хрусткі кути для кожної половини замість одного.

По-друге, трикутники просто зручніше їсти. З цим не погодяться діти й деякі окремі люди, які перший укус роблять з боку розрізу сендвіча. На жаль, така тактика неодмінно призведе до того, що джем або майонез залишиться на вашому обличчі.

По-третє, починаючи їсти трикутний сендвіч із кутів, можна домогтися чистішого укусу, а також максимізувати його.

Експерти, втім, вважають, що найлогічнішим було б розрізати сендвічі на чотири окремі трикутники, які можна було б з'їсти кількома акуратними укусами, однак цей спосіб нарізання чомусь надзвичайно рідко використовується у світі.

Вчені вважають, що поділ сендвічів на чотири трикутники міг би підійти для дитячих свят, проте насправді радять у цьому випадку просто спочатку обрізати скоринки на сендвічах. При цьому нарізування на трикутники в цьому разі не обов'язкове зовсім, оскільки діти здебільшого рідко їдять, починаючи з кутів під 45°.

Раніше Фокус писав про те, що вчені розповіли, як приготувати найкращий бутерброд у світі.