Жінка впродовж 40 днів пила лише апельсиновий сік: що сталося з її організмом (фото)

Жінка пила сік упродовж 40 днів, чи варто часто пити соки, напої, правильне харчування, експеримент
Фото: Instagram | Енн Осборн 40 днів пила лише апельсиновий сік

Енн Осборн розповіла про свій експеримент, а також поділилася, як це вплинуло на її фізичний і емоційний стан.

Related video

Австралійка з Квінсленда (Австралія) заявила, що пила лише апельсиновий сік протягом 40 днів поспіль і ніколи в житті не почувалася здоровішою. Про це повідомляє видання USA Today.

Енн Осборн, яка зареєстрована в Instagram під ніком fruitisbeaut, регулярно публікує на своїй сторінці дописи про експерименти з фрукторіанством — дієтою, що складається виключно з фруктів.

Важливо
Жодної води: чоловік стверджує, що протягом 50 років не пив нічого, крім Coca-Cola

"Це був чудовий досвід. Я побачила емоційні, фізичні й духовні переваги. Змогла зануритися всередину себе й відчувала прилив енергії та покращення самопочуття", — розповіла блогерка про свій експеримент, у межах якого вона упродовж 40 днів під час Великого посту пила апельсиновий сік.

Користувачі мережі в коментарях похвалили жінку за сміливість і засипали питаннями про її незвичний досвід. Зокрема, цікавилися, яку кількість соку вона споживала щодня (від 1 до 1,5 літра) та який саме тип соковидавлювача використовувала (ручну 1966 року).

Один із дописувачів зазначив, що нещодавно й сам завершив 40-денну дієту на соках і також відчув переваги, описані Осборн.

Жінка пила сік упродовж 40 днів, чи варто часто пити соки, напої, правильне харчування, експеримент Fullscreen
Енн Осборн дотримується фрукторіанства
Фото: Instagram

Експерти сходяться на тому, що апельсиновий сік містить багато корисних речовин, зокрема вітаміну С, який є важливим для імунної системи, серця та синтезу колагену, проте вживання завеликої кількості цього напою, за даними Mount Sinai, може призвести до проблем, таких як камені в нирках або розлади шлунково-кишкового тракту.

Дієтологиня Еббі Шарп застерігає, що соки загалом мають менше переваг, ніж вживання цілих фруктів, оскільки позбавлені корисних волокон, які допомагають сповільнити засвоєння цукрів, а також шкодять зубній емалі.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про 68-річну Джейн Вінтерінгем із Великої Британії, яка за останні 23 роки з’їла понад 8 тисяч порцій печеного м’яса з картоплею. Це традиційна для британців різдвяна страва є її улюбленою ще з дитинства. Жінка не може собі навіть уявити, що колись відмовиться від улюбленої страви.

Британська письменниця Джулі Кук провела експеримент і спробувала впродовж трьох днів спати по чотирнадцять годин на добу. Жінка підрахувала, що можна скинути майже 5 кг, якщо прожити з таким графіком упродовж одного місяця.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо ви маєте проблеми, зверніться до фахівця.