"Лежить на 2-3 місяці довше": знавець пояснила, як зберігати картоплю
За словами Карен Ламар, внаслідок неправильного зберігання плоди насичуються нейротоксином соланіном, стають гіркими й небезпечними для організму людини.
Зберегти картоплю аж до наступного врожаю — це вкрай непросте завдання для хороших господарів. Однак є кілька ефективних лайфхаків, які допоможуть уникнути гниття та передчасного проростання плодів. Експертка зі зберігання продуктів Карен Ламар поділилась своїм досвідом з журналістами видання Express.
Насамперед знавець назвала найпоширенішу помилку — класти картоплю поруч з іншими овочами, зокрема цибулею, часником та помідорами.
"Цибуля та картопля зберігаються довше, то ж їх часто кладуть десь поруч, але це помилкове рішення. Цибуля виділяє газ етилен, що стимулює проростання", — стверджує фахівчиня.
Крім того, за її словами, до плісняви та активного проростання може призвести й високий рівень вологи.
"Краще кладіть картоплю в сухе та темне місце якомога далі від сонячного світла, наприклад, у шафу. Таким чином вдасться уникнути позеленіння через надмірне вироблення хлорофілу", — додає Карен.
За словами жінки, внаслідок цього процесу плоди насичуються нейротоксином соланіном, стають гіркими й небезпечними для організму людини.
"Яке рішення? Шукайте сухе, темне місце, наприклад, погріб, комору або віддалений від сторонніх очей кухонний куточок. Складайте плоди у відкритих паперових пакетах, сітчастих або тканинних мішках, щоб уберегти їх від плісняви та передчасного проростання. Також вирішальне значення має хороша вентиляція, бо нестача повітря призводить до накопичення вологи — ваша картопля швидко зіпсується через розвиток бактерій", — стверджує Ламар.
Вона запевняє, що при правильному зберіганні картопля "зберігається на 2-3 місяці довше", ніж зазвичай. Таким чином можна зменшити кількість харчових відходів й заощадити гроші.
Нагадаємо, раніше Фокус писав про 30-річну британку Надін Донелон, яка разом зі своїм бойфрендом Джеком уже два роки як не включає опалення, аби не платити за дорогий газ. Жінка твердо переконана, що значно раціональніше витрачати гроші на якісну їжу, водопостачання та електроенергію.
Крім того, знавець розкрив основну ознаку найсмачнішого кавуна. Автор TikTok-сторінки The Meal Prep Manual поділився своїми унікальними методами й завдяки цьому увірвався в тренди соцмереж, зібравши мільйони переглядів та тисячі коментарів.