Любителі шоколадних цукерок "Метеорит" тепер можуть приготувати їх вдома.
Шоколадно-горіхові цукерки "Метеорит" були дефіцитом і делікатесом за часів СРСР. Нині їх можна придбати у будь-якому супермаркеті, а можна приготувати й самому.
Круглі цукерки, що нагадують на смак цукерки грильяж, навіть можна зробити більш сучасними на смак, прибравши з рецепту цукор.
У складі рецепту — мінімум інгредієнтів, а готувати їх дуже просто.
Рецепт шоколадних цукерок опублікувала фудблогерка Діана Загарюк на своїй сторінці в Instagram.
Шоколадні цукерки ''Метеорит''
Інгредієнти:
- горіхи — 100 г (будь-які, які любите. Наприклад грецькі);
- пісочне печиво — 200 г;
- насіння соняшника чищене — 100 г;
- цукрова пудра — 5 ст. л. (можна не брати, якщо не хочете, щоб цукерки були надто солодкими);
- мед — 2 ст. л.;
- вершкове масло — 80 г;
Інгредієнти для глазурі:
- дві плитки чорного шоколаду;
- олія — 1 ст. л.
Горіхи обсмажити на сковороді протягом декількох хвилин, а потім подрібнити у блендері або ножем. Також подрібнити печиво. Далі варто розтопити мед, олію та цукрову пудру на водяній бані.
Змішати солодку масу з печивом і горіхами. З отриманої маси сформувати круглі цукерки, викласти на пергамент і поставити в холодильник, поки не охолонуть.
Далі варто почати приготування глазурі. Для цього потрібно розтопити шоколад та олію на водяній бані. І покрити цукерки глазур'ю, занурюючи їх у шоколадну масу, або поливаючи їх зверху. Перший спосіб, звичайно, економніший.
Готові цукерки знову поставити в холодильник, поки глазур не застигне.
Нагадаємо, раніше Фокус розповідав, як приготувати домашні цукерки із сухофруктів і горіхів.