Розділи
Матеріали

Без молока та яєць: рецепт економних і смачних млинців

Фото: Скриншот | Такі млинці можна їсти як самостійну страву, а можна використовувати для начинки

Такі млинці нічим не поступаються класичним.

Тонкі й апетитні млинці — найкращий варіант для сніданку чи вечері, їх можна готувати з начинкою та навіть робити з них щось подібне до торта. У традиційний рецепт млинців додають молоко та яйця, що за нинішніх часів — задоволення недешеве. Однак є рецепт економніший, але з не менш відмінним результатом: млинці на воді і без яєць. Як і традиційні, вони виходять тонкими, пористими та ніжними.

Млинці на воді та без яєць

Складові:

  • Борошно пшеничне — 200 гр;
  • Вода — 400 мл;
  • Цукор — 3 ст. л.;
  • Олія соняшникова — 4 ст. л.;
  • Сіль — половина чайної ложки.

Спосіб приготування:

Змішати в глибокій мисці воду кімнатної температури, цукор і сіль. Розмішувати до тих пір, поки всі кристали солі та цукру не розчиняться. Коли цукор і сіль розчиняться, додати рослинне масло, перемішати й потім всипати просіяне борошно. Все добре перемішати. В ідеалі тісто має бути без грудочок, не дуже рідким, а й не густим.

Щоб перевірити консистенцію тіста, необхідно набрати його в столову ложку та вилити назад. Правильно приготоване тісто повинне стікати з ложки тонкою цівкою.

Сковорідку добре розігріти та змастити її олією, використовуючи силіконовий пензлик. Половину ополоника тіста налити в центр тонкою цівкою. Тримаючи сковорідку на вазі, круговими рухами розподілити тісто по всьому дну.

Смажити млинець на середньому вогні хвилину-півтори, після чого перевернути й смажити ще близько 30 секунд.

Так посмажити решту млинців, періодично змащуючи сковорідку олією.

Подавати млинці можна зі згущеним молоком, медом, варенням, сметаною.

Як приготувати ажурні млинці, а також що потрібно для приготування смачних панкейків.