Без молока та яєць: рецепт економних і смачних млинців
Такі млинці нічим не поступаються класичним.
Тонкі й апетитні млинці — найкращий варіант для сніданку чи вечері, їх можна готувати з начинкою та навіть робити з них щось подібне до торта. У традиційний рецепт млинців додають молоко та яйця, що за нинішніх часів — задоволення недешеве. Однак є рецепт економніший, але з не менш відмінним результатом: млинці на воді і без яєць. Як і традиційні, вони виходять тонкими, пористими та ніжними.
Млинці на воді та без яєць
Складові:
- Борошно пшеничне — 200 гр;
- Вода — 400 мл;
- Цукор — 3 ст. л.;
- Олія соняшникова — 4 ст. л.;
- Сіль — половина чайної ложки.
Спосіб приготування:
Змішати в глибокій мисці воду кімнатної температури, цукор і сіль. Розмішувати до тих пір, поки всі кристали солі та цукру не розчиняться. Коли цукор і сіль розчиняться, додати рослинне масло, перемішати й потім всипати просіяне борошно. Все добре перемішати. В ідеалі тісто має бути без грудочок, не дуже рідким, а й не густим.
Щоб перевірити консистенцію тіста, необхідно набрати його в столову ложку та вилити назад. Правильно приготоване тісто повинне стікати з ложки тонкою цівкою.
Сковорідку добре розігріти та змастити її олією, використовуючи силіконовий пензлик. Половину ополоника тіста налити в центр тонкою цівкою. Тримаючи сковорідку на вазі, круговими рухами розподілити тісто по всьому дну.
Смажити млинець на середньому вогні хвилину-півтори, після чого перевернути й смажити ще близько 30 секунд.
Так посмажити решту млинців, періодично змащуючи сковорідку олією.
Подавати млинці можна зі згущеним молоком, медом, варенням, сметаною.
Як приготувати ажурні млинці, а також що потрібно для приготування смачних панкейків.