Розділи
Матеріали

Рецепт незвичного салату з гарбузом, оселедцем та томатами від Клопотенка

Фото: Клопотенко

Восени та взимку такий салат стане особливо важливим для отримання організмом корисних речовин.

Користь гарбуза, аромат оселедця та пікантність перцю чилі створять неймовірне поєднання смаків у незвичному салаті. Про рецепт смачної закуски розповідає український ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 250 г очищеного гарбуза
  • 3 філе оселедця
  • 2 томати
  • 50 г журавлини
  • 10 гілочок петрушки
  • 1/3 перцю чилі
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • сіль до смаку

Для початку займаємося підготовкою всіх інгредієнтів для салату. Гарбуз — чистимо від шкіри та кісточок, нарізаємо тонкими кусочками. На розігрітій пательні з 1 ст. л. олії обсмажуємо гарбуз з дрібкою солі так, щоб шматочки стали доволі м'якими. Приблизно для цього знадобиться 5 хвилин. Після обсмаження викладаємо гарбуз на тарілку та даємо час йому охолонути.

Томати — миємо та ріжемо на маленькі частинки. Перець чилі — ріжемо тонкими кружальцями.

Гілочки петрушки — миємо та дрібно нарізаємо. Оселедець — ріжемо великими шматочками.

Після приготування всіх інгредієнтів беремо салатник та змішуємо їх, додавши до салату журавлину. Після цього додаємо залишок соняшникової олії, солі та перцю до смаку.

Нагадаємо, як приготувати традиційну гречку зі східними мотивами.