Якщо на порозі зненацька з'явилися гості, такий десерт — найкращий спосіб порадувати їх швидко та без зайвих зусиль.
Чизкейк — страва європейської та американської кухні. Це сировмісний десерт від сирної запіканки до суфле. Він дуже популярний, оскільки має ніжний смак і не залишає відчуття тяжкості. Приготувати його можна дуже швидко, витративши мінімум зусиль і отримавши відмінний результат. Рецептом швидкого чизкейка поділилися в блозі "Ваш кулінар".
Чизкейк за 5 хвилин
Складові:
- Пісочне печиво — 50 г;
- Вершкове масло — 10 гр.
Для начинки:
- Вершковий сир чи домашній сир — 150 гр;
- Яйце — 1 шт;
- Цукор — 20 гр;
- Сметана — 50 г;
- Кукурудзяний крохмаль — 20 гр;
- Дрібка солі.
Для топінгу:
- Джем/варення/карамель/варене згущене молоко — 40 гр
Спосіб приготування:
Печиво подрібнити в блендері до стану крихти, додати розтоплене масло та перемішати. Вершковий сир/домашній сир, яйце, цукор, сіль, сметану та крохмаль перебити блендером до однорідної консистенції.
У дві маленькі форми або кружки викласти основу з печива й добре утрамбувати. Зверху, майже до країв, залити начинкою. Поставити в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 3-5 хвилин. Прикрасити будь-яким топінгом. Десерт готовий.
Нагадаємо, як приготувати класичний чизкейк із бананом і кардамоном, а також полуничний чизкейк.