Чипси, приготовані вдома, не поступаються смаком магазинним, але не містять шкідливих добавок.
Чипси — ласощі, які особливо люблять діти. Проте магазинний продукт складно назвати корисним, тому пропонуємо приготувати їх у домашніх умовах, де ви гарантовано знатимете, що пропонуєте своїй дитині натуральний продукт без смакових добавок. Готуються вони просто та не вимагають дорогих інгредієнтів.
Картопляні чипси в духовці
Складові:
- Картопля (середня або велика) — 300 гр;
- Рослинна олія — 2 ст. л.;
- Сіль — дрібка;
- Солодка мелена паприка — до смаку.
Спосіб приготування:
Картоплю очистити, добре промити й порізати тонкими кружальцями завтовшки не більше за два міліметри. Картоплю, вже нарізану, скласти в глибокий посуд і залити на дві-три хвилини холодною водою, щоб позбутися зайвого крохмалю.
Потім воду необхідно злити, а картоплю викласти на паперовий або вафельний рушник, щоб забрати зайву вологу зі слайсів.
Через кілька хвилин кружечки картоплі скласти в миску, перемішати їх із сіллю, паприкою та олією. Якщо не подобається паприка, можна використовувати інші спеції, виходячи з власних уподобань.
Узяти дрібне деко, застелити його пергаментним папером, а вже на нього розкласти картопляні слайси в один шар. Накрити ще одним листом пергаменту. Це необхідно, щоб картопля не підгоріла.
Відправити лист у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, приблизно на 20-25 хвилин, поки чипси стануть не золотистими. Залежно від товщини слайсів і якості духовки регулюється час запікання.
Готові чипси можуть бути трохи м'якими, але, коли вони остигають, стають хрусткими.
Картопляні чипси, приготовані в духовці, остудити, викласти в миску та подавати на стіл. Апетитні, хрусткі чипси найкраще подавати з кетчупом.
Нагадаємо, як приготувати ідеальну смажену картоплю.