Поєднання зелені, плавленого сиру та оселедця подарує зовсім новий смак.
Салат "Оселедець під шубою" — хіт усіх святкових застіль. Однак якщо ви хочете урізноманітнити меню та здивувати гостей чимось новеньким, пропонуємо альтернативу "шубі" від кулінарного блогера Ольги Матвій — салат "Луїза". Яскравий та смачний він стане окрасою столу та порадує новим смаком звичних продуктів.
Салат "Луїза"
Складові:
- Філе оселедця – 2 шт;
- Яйця курячі варені – 5 шт.;
- Картопля варена – 3 шт;
- Цибуля – 1 шт;
- Огірки мариновані – 100 г;
- Зелена цибуля – 50 гр;
- Оцет (9%) – 2 ч. л;
- Плавлений сир – 150 г;
- Майонез, сіль перець на смак.
Спосіб приготування:
Цибулю порізати тонкими кільцями, кожне з яких потім подрібнити до четвертинок, скласти в окрему глибоку миску і налити води стільки, щоб вона покрила цибулю. Туди ж додати оцет і три чайні ложки цукру. Все перемішати та залишити маринуватися. Чим довше цибуля постоїть, тим краще вона промаринується.
Варену і почищену від шкірки картоплю натерти на великій тертці. Це буде перший шар салату. Картоплю посолити, за бажанням додати спецій і добре змастити майонезом.
З цибулі злити маринад і викласти його на картоплю наступним шаром.
Далі філе оселедця нарізати дрібними кубиками й викласти поверх картоплі, трохи змастити майонезом.
Варені яйця розділити на жовток і білок, натерти білок на тертці на рибу, змастити майонезом і можна додати спеції. Зверху посипати дрібно нарізану зелену цибулю.
Плавлений сир натерти на тертці або (якщо м'який) розім'яти виделкою, змішати його зі спеціями й в нього натерти на дрібній тертці огірки, додати трохи майонезу, все добре перемішати, і цю масу викласти на шар зелені.
Останній шар — терті жовтки. Після цього відправити салат на три години до холодильника, затягнувши харчовою плівкою, щоб він настоявся.
Нагадаємо, як приготувати салат "Олів'є" із крабовими паличками.