Тісто виходить еластичним та смачним, завдяки чому чудово підходить для приготування страв з начинкою.
Еластичне тонке тісто для вареників, пельменів, мант та інших страв з начинкою — головний біль багатьох господарок, які роками шукають "свій" рецепт. Кулінарна блогерка Надія Оранська пропонує перевірений і вдалий рецепт тесту, яке задовольнить будь-які запити й легко вийде у всіх.
Універсальне тісто для пельменів та вареників
Складові:
- Яйце – 1 шт;
- Борошно – 3 скл;
- Рослинна олія – 3 ст. л;
- Окріп — 1 скл (200 мл);
- Сіль.
Спосіб приготування:
Яйце збити з сіллю та олією за допомогою виделки. У глибоку широку миску просіяти три склянки борошна, зробити посередині лунку і влити збите яйце туди. Все ретельно перемішати, а потім додати склянку окропу і знову добре вимішати спочатку ложкою, потім руками. При необхідності додати ще трохи борошна, доки тісто не вийде еластичним і перестане прилипати до рук.
І відразу можна до цього тесту приготувати фарш для пельменів. Для цього знадобиться 500 г будь-якого фаршу, цибулина, 70 мл води та половину чайної ложки солі. До фаршу додати цибулю, подрібнену в блендері, сіль, воду і все добре перемішати, готова начинка.
Сформувати пельмені та зварити їх у підсоленій воді.
Як приготувати ідеальні ажурні млинці.