Грінки на сніданок — це простий спосіб використовувати черствий хліб, але, додавши до нього яблука, його можна перетворити на вишукані ласощі.
Сніданок дуже важливий, навіть якщо це просто чашка кави, але якщо до кави додати французький тост із яблуками та корицею, то ранок одразу стане веселішим.
У Франції такі тости називають pain perdu ("втрачений хліб") і роблять, використовуючи черствий білий хліб. І, до речі, саме із зачерствілими булочками такі тости виходять смачнішими. Крім карамелізованих яблук, ви також можете використовувати будь-який топінг, який вам до душі: мед, шоколадну пасту, будь-які ягоди, збиті вершки, джем, або просто присипати тости зверху цукровою пудрою. У будь-якому випадку вийде смачно.
Французькі тости з яблуками
Для тостів:
- білий хліб — 6 шматочків;
- три яйця;
- сіль — на кінчику ножа;
- цукор — 1 ч. л.;
- молоко — 2 ст. на одне яйце;
- масло вершкове або рослинне — 3 ст. л.
Для яблук:
- яблука — щонайменше три;
- топлене масло (або будь-яке інше) — 50 г;
- кориця;
- цукор.
Очистіть і дрібно наріжте яблука. Розігрійте топлене масло в глибокій сковороді, притоміть в ньому скибочки яблук до м'якості, посипте цукром і корицею та готуйте, поки цукор не розчиниться. Відкладіть яблука в миску.
Тепер час готувати тости. Розбийте в миску яйця, додайте сіль і цукор та збивайте вінчиком. Додайте молоко та знову збийте. Можна використовувати вершки, так теж вийде смачно, якщо немає молока та вершків, додайте води.
Розігрійте сковороду. Шматочки хліба вмочіть у яєчно-молочну суміш із двох сторін. Головне, не переборщіть, інакше хліб розм'якне. Обсмажуйте з двох боків до рум'яної скоринки та викладайте на тарілку. Зверху покладіть наші яблука з корицею, посипте цукровою пудрою та подавайте. Можна прикрасити м'ятою.
Раніше Фокус писав, як приготувати смачні грінки. Адже вони можуть бути не лише солодкими. А грінками із часником завжди можна доповнити суп.