Грінки на будь-який смак: три простих та швидких рецепти

грінки з часником, рецепт грінок
Фото: Getty | Грінки з часником

Прості в приготуванні грінки стануть хорошим доповненням до будь-якої страви.

Грінки — універсальна страва на кожен день. Вони хороші як перекус, основи для тостів, як закуска і просто доповнення до основних страв. Пропонуємо приготувати грінки трьома способами, кожен з яких подарує новий смак зі схожих інгредієнтів.

Грінки з часником

Складові:

  • Хліб житній — 250 гр;
  • Соняшникова олія — 2 ст. л;
  • Часник — 2 зубчики.

Спосіб приготування:

На добре розігріту сковороду налити олію, хліб порізати на тонкі шматочки бажаної форми. Обсмажувати хліб з кожного боку по хвилині, доки краї не почнуть підсихати. Часник очистити, пропустити через часникодавку, посолити. Готові грінки натерти часником і можна подавати до столу.

Грінки з часником та сиром

Складові:

  • Батон — 5 шматків;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Твердий сир — 50 г;
  • Майонез — 50 г;
  • Варений жовток — 2 шт.;
  • Рослинна олія — 2 ст. л;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

Батон взяти порізаний або порізати на тонкі шматочки цілий і обсмажити, як у попередньому рецепті. Часник пропустити через часникодавку, змішати з майонезом і змастити цією масою гарячі грінки, зверху посипати жовтком і тертим сиром. Зелень покласти зверху на сир. Її можна дрібно нарізати, а можна покласти і одну гілочку.

Грінки у яйці

Складові:

  • Білий хліб — 8 шматочків;
  • Яйце сире — 2 шт;
  • Молоко — 100мл;
  • Сіль, перець;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно приготувати кляр. Для цього змішати молоко, яйця, сіль та перець. Все добре перемішати, щоб сіль розчинилася. Розігріти сковорідку з олією. Хліб занурити в кляр, добре вимочивши з обох боків і відправити смажитися на середній вогонь по хвилині-півтори з кожного боку. Готові грінки спочатку викласти на паперові серветки, щоб забрати зайвий жир.

Такі ж грінки можна приготувати і солодкими, додавши до кляру замість солі цукор.

Нагадаємо, як приготувати ажурні млинці, а також економні млинці без яєць та молока.