Така закуска підійде навіть для святкового столу.
Із оселедця зазвичай готують форшмак, або їдять його просто так, але можна приготувати і смачну намазку, яка підійде як для перекусу, якщо раптом відключать світло і готувати повноцінний обід немає можливості, або навіть для святкового столу.
Особливість цієї страви в тому, що вона збивається блендером, а отже, виходить дуже ніжною. Рецепт опублікував шеф-кухар Анатолій Добровольський на своїй сторінці TikTok.
Намазка з оселедця
Складові:
- Філе одного оселедця;
- М'яке вершкове масло — 350 гр;
- Декілька шматочків сухого білого хліба;
- Молоко — 100мл;
- Міцна гірчиця — половинка столової ложки;
- Твердий сир — 150 г;
- Сіль і мелений чорний перець.
Сухий хліб замочити в молоці. Поки він розм'якшується, покласти оселедець у чашу блендера, м'яке масло розім'яти вилкою й додати до оселедця. Покласти туди ж гірчицю, краще вибирати приправу із сильним смаком на кшталт "козацької".
Сир натерти на великій тертці й додати до оселедця та масла. Посолити та поперчити. Але помірно, можливо, ваш оселедець і так досить солоний. Дістати розмочений у молоці хліб, трохи віджати й додати до інших інгредієнтів.
Усе добре подрібнити блендером. Подавати на свіжому білому або чорному хлібі, присипавши дрібно порізаною зеленою цибулею, якщо любите.
Оселедець можна замаринувати й самостійно. Усього через добу у вас буде власноруч приготована смачна закуска.