Перед подачею чизкейк краще потримати кілька годин у холодильнику.
Чизкейк, що тане в роті, — найкраще доповнення до чашки ароматного чаю або кави. Щоб не витрачати багато часу на його приготування, рекомендуємо зробити його за рецептом з блогу "Збірка рецептів".
Чизкейк без випічки
Складові:
- Печиво – 200 г;
- Вершкове масло – 80 г;
- Вершки (33%) – 300 г + 100 г;
- Сир – 500 г;
- Цукрова пудра – 120 г;
- Шоколад – 150 г
- Дрібка ваніліну.
Спосіб приготування.
Печиво подрібнити на крихти і змішати з розтопленим вершковим маслом. Роз'ємну форму застелити пергаментом, висипати в неї крихти, добре утрамбувати дно і зробити бортики.
Далі необхідно приготувати начинку. Для цього сир кімнатної температури збити з цукровою пудрою протягом 2-3 хвилин, а в окремій місткості те саме зробити з вершками й ваніллю, збивши їх до стійких піків на найвищій швидкості міксера. Потім сирну масу та вершки з'єднати й збивати ще хвилину все разом.
Перекласти масу на основу з печива, розрівняти й поставити в холодильник.
Далі — черга глазурі. Шоколад залити гарячими вершками, розмішати, поки маса не стане однорідною, і потім дати охолонути, після чого вилити на чизкейк і розрівняти.
Нагадаємо, як приготувати полуничний чизкейк.