Булочки, приготовані за цим рецептом, виходять не гіршими, ніж у ресторанах швидкого харчування.
Після закриття McDonald's у більшості українських міст через військові дії чимало дітей, та й дорослих теж, занудьгували за бургерами та чизбургерами. Однак приготувати їх можна вдома, а щоб смак був не гіршим, пропонуємо рецепт для бургерів від блогера djama_food.
Булочки для бургерів
Складові:
- Тепле молоко – 300 г;
- Рослинна олія – 5 ст. л;
- Дріжджі – 1 ч. л;
- Сіль – 1 ч. л;
- Цукор – 1 ч. л;
- Борошно – 550 г;
- Кунжут.
Спосіб приготування:
Тепле молоко, цукор, дріжджі та олію змішати, додати столову ложку борошна, знову все перемішати, закрити плівкою або рушником, залишити на 3-5 хвилин.
Потім додати в тісто сіль, знову перемішавши й борошно. В ідеалі має вийти м'яке тісто. Змастити його ложкою рослинної олії, закрити плівкою і рушником і залишити в теплому місці, щоб підходило.
Коли тісто підніметься, сформувати з нього невеликі колобки, розкласти їх на змащене деко маслом і знову залишити на вистоювання. Перед тим, як відправити до духовки, булочки змастити молоком і посипати кунжутом.
Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Нагадаємо, як приготувати італійський хліб фокачча з помідорами чері та оливками.