Білокачанна капуста продається в будь-якому супермаркеті, проте не всі знають, що з неї можна приготувати чудовий гарнір.
Білокачанну капусту зазвичай або кладуть у борщ, або тушкують, або квасять. У всіх видах вона винятково смачна та чудова, але з неї можна приготувати недорогий, але оригінальний гарнір: стейки з капусти.
Їх можна їсти з м'ясом, або самі собою. А якщо приготувати до них простий вершковий соус, то вони стануть ще смачнішими. Соус, до речі, підійде і до інших страв з овочів.
Стейки з капусти
Інгредієнти:
- половина качана капусти;
- соєвий соус — 30 мл;
- два зубчики часнику;
- копчена паприка — 1 ч. л.;
- оливкова олія — 40 мл;
Для вершково-перечного соусу:
- коньяк — 80 мл;
- курячий бульйон — 160 мл;
- вершки 33% — 200 мл;
- чорний перець горошком, сіль.
Капусту нарізати на часточки, всього вийде 5-6 порцій, залежно від розміру капусти. Змішуємо соєвий соус, подрібнений часник, копчену паприку, оливкову олію і сіль. До речі, свіжий часник можна замінити гранульованим.
Кожен капустяний стейк змащуємо силіконовим пензликом нашою сумішшю соєвого соусу та спецій, загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку на пів години мінімум. Запікаємо при 180 градусах.
Тепер беремо дві чайні ложки чорного перцю горошком і подрібнюємо у ступці. Випарюємо у сотейнику коньяк, на це йде приблизно дві хвилини. Додаємо до коньяку бульйон, доводимо до кипіння та уварюємо в половину. Додаємо вершки та товчений перець, варимо на середньому вогні, поки соус не загусне. Вирівнюємо за сіллю.
Готові стейки обсмажуємо на сковороді на олії, щоб підрум'янити. Подаємо з гарячим вершковим соусом.
З капусти ви можете також приготувати справжню американську класику: простий салат коул-слоу.