Кальмари були і залишаються одними з найдоступніших морепродуктів, а ще з ними дуже смачний салат.
Салатів з кальмарами дуже багато, але саме цей готується ще з незапам'ятних часів і, за чутками, був улюбленим високопосадовцями.
Головне у рецепті – не переварити кальмарів. І розморожувати їх правильно – у холодильнику, діставши заздалегідь із морозилки. Кальмари – делікатний продукт і краще з ними не поспішати, щоб вони не стали гумовими.
Салат із кальмарами
Складові:
- Кальмари – 400 гр;
- Чотири яйця;
- Свіжі огірки — 300 гр;
- Зелена цибуля – 20 гр;
- Петрушка — 10 гр;
- Майонез, сіль, мелений чорний перець.
Відваріть яйця круто. Зазвичай це займає трохи більше 15 хвилин. Остудіть і почистіть. Наріжте кубиками.
Тепер час варити кальмари. Закип'ятіть воду і киньте в неї очищених кальмарів, якщо вони ще не почищені: витягаємо нутрощі і хрящову "стрілку", що йде вздовж тіла. Зачекайте, доки вода знову не закипить. І відразу виймайте кальмарів шумівкою. Перекладіть їх у холодну воду.
Закип'ятіть воду, киньте в неї очищені кальмари. Як тільки кипіння відновиться, виловіть кальмари і перекладіть в холодну воду.
Обсушіть паперовими рушниками та наріжте соломкою. Додайте до яєць.
Наріжте огірки соломкою і додайте до інших інгредієнтів, додайте дрібно нарізану зелень, змішайте всі складові, заправте майонезом, посоліть і поперчіть. Можете додати трохи паприки. Салат готовий.
Також ви можете приготувати святковий салат "Зимовий сон краба" з крабових паличок, кукурудзи та твердого сиру.